Επίθεση στη Δικαιοσύνη και από τον Τσίπρα

0
Την σκυτάλη της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη πήρε απόψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ 3, ο Αλέξης Τσίπρας είπε συγκεκριμένα πως «όταν βλέπω αποφάσεις που είναι μακριά από το περί δικαίου αίσθημα, έχω δικαίωμα και εγώ σαν πολίτης να αντιδρώ»...
 Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών, είπε ακόμα ότι «όταν επιχειρούν να βγάζουν αντισυνταγματικούς νόμους που αφορούν τα δικά τους εισοδήματα να μην ελέγχονται, όπως άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν θέσεις ευθύνης, τότε και εγώ αγανακτώ και οφείλω να εκφράζω αυτήν την δυσαρέσκεια».

«Έχω τη βαρύνουσα ευθύνη, με εξέλεξε ο ελληνικός λαός προφανώς όχι για να κρατάω τη γνώμη μου μέσα μου, οφείλω να εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και οφείλω να το κάνω και για την προστασία του ίδιου του θεσμού» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.


Γενικά μιλώντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται τις αυτόνομες διαδικασίες της δικαστικής εξουσίας, οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο της και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές θέσεις και απόψεις για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους δικαστικούς, είπε ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δημιουργούσε ένα ακόμα πιο... νοσηρό κλίμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της τομές στη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση.

Η συνταγματική θητεία λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019 και τότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει γι' αυτά που κάναμε, αλλά θα είναι κρίσιμες και γι' αυτά που θα κάνουμε. Η δική μας μεταρρυθμιστική πολιτική δεν τελειώνει στην διάρκεια των μνημονίων, είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)