Πετρελαιοκηλίδα: Κραυγή αγωνίας. "Μην κολυμπάτε" – Συναγερμός και για την τροφική αλυσίδα.

Unknown
Δύο οι μεγάλες παγίδες από την πετρελαιοκηλίδα, εκτός από την προφανή οικολογική καταστροφή...

– Οι δερματολογικοί κίνδυνοι και φυσικά η διατροφική αλυσίδα – Ξεκάθαροι οι ειδικοί: Μην κολυμπάτε στα νερά που έφτασε η πετρελαιοκηλίδα – Ποια είναι τα “ευαίσθητα” ψάρια που μπορούν να κρύβουν κινδύνους για το πιάτο μας – Πώς θα γίνει η επιχείρηση για να διαπιστωθεί το ακριβές εύρος της καταστροφής στις θάλασσες του Σαρωνικού
Δεν είναι μόνο οι εικόνες. Οι συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν τις ακτές αμέτρητων παραλιών στον Σαρωνικό κατάμαυρες. Μεγάλη ανησυχία και για τις επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων έχει δημιουργήσει η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η ρύπανση που έχει προκαλέσει σε διάφορα σημεία της ακτογραμμής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Βούλα. Επιπτώσεις τόσο δερματολογικές, από την επαφή, δηλαδή, με το νερό που «επισκέφθηκε» η πετρελαιοκηλίδα, όσο και… διατροφολογικές. Το κατά πόσο δηλαδή μπορεί να φτάσει -κυριολεκτικά- στο πιάτο μας κάτι μολυσμένο.
πετρελαιοκηλίδα Όχι κολύμπι στις περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα! Ο καθηγητής Δερματολογίας Δημήτρης Ρηγόπουλος, συστήνει το… αυτονόητο: Να αποφεύγουν οι πολίτες την κολύμβηση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα. Ο διευθυντής του αντίστοιχου τμήματος στο νοσοκομείο «Α.Συγγρός» λέει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ: «Είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να μην κολυμπήσει κανείς στις περιοχές που έχουν μολυνθεί, έως ότου υπάρξει πλήρης απορρύπανση. Διαδικασία για την οποία μπορεί να απαιτηθεί πολύς χρόνος, όπως εκτιμούν και οι περιβαλλοντολόγοι».
Πηγή: www.newsit.gr