Area 51: Η μυστηριώδης βάση της USAF στην Νεβάδα και οι θεάσεις εξωγήινων

Εδώ και χρόνια το «Ιερό Δισκοπότηρο» των συνωμοσιολόγων ανά τον κόσμο είναι ο Τομέας 51 (Area 51) στην καρδιά της ερήμου της πολιτείας Νεβάδα των ΗΠΑ.

Η διαβόητη αμερικανική αεροπορική βάση (U.S. Air Force - USAF), που πολλοί συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι αποτελεί το σημείο όπου ο στρατός συναντά και επικοινωνεί με ...
εξωγήινους, τελεί υπό 24ωρη φρούρηση.

Η τοποθεσία, η οποία υπάγεται στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνιας, περιβάλλεται από άγονα βουνά, τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση οποιουδήποτε δεν διαθέτει υψηλή διαβάθμιση ασφαλείας.

Τωρα για όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο ερευνητές εξωγήινης δραστηριότητας, ο Tim και η Tracey Doyl, κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή Τίκαμπου, ύψους 2.500 μέτρων, η οποία απέχει 25 μίλια από τις εγκαταστάσεις και να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο.

Το ζευγάρι, που διαχειρίζεται το δημοφιλές κανάλι του YouTube UFO Seekers, χρησιμοποίησε ειδικές κάμερες με φακούς μεγάλων αποστάσεων για να καταγράψει και να μοιραστεί για πρώτη φορά με το κοινό εικόνες από τη μυστική τοποθεσία.

Για τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας ανά τον κόσμο, η πρώην «άκρως απόρρητη» τοποθεσία βρίσκεται στο επίκεντρο χιλιάδων μαρτυριών για επισκέψεις εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Το 2013, η CIA αποκάλυψε την ακριβή τοποθεσία του Τομέα 51 στην Νεβάδα, απαντώντας σε ένα αίτημα βάσει του νόμου περί ελευθερίας στην ενημέρωση. Πριν συμβεί αυτό, η υπηρεσία πληροφοριών αρνούνταν ακόμα και να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου κομματιού γης στην έρημο της Νεβάδα, παρά τα επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων.


Ο αξιωματούχος που έμελλε για πρώτη φορά να αναφέρει τον Τομέα 51 επίσημα σε ομιλία του δεν ήταν άλλος από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φυσικά δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία για το τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτό το «άδυτο» του αμερικανικού στρατού.

Εάν ποτέ αποχαρακτηριστούν οι φάκελοι του Τομέα 51, θα είναι μια σπουδαία μέρα για τους συνωμοσιολόγους, που έχουν «χτίσει» δεκάδες ιστορίες γύρω από αυτή την μυστηριώδη περιοχή.