Απαγόρευσαν τον Γουίνι το αρκουδάκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας

0
Θα έκλεβε ένα βάζο μέλι; Ορισμένες αναφορές στον Γουίνι το αρκουδάκι έχουν αποκλειστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, όπου το συμπαθητικό αρκουδάκι είχε συγκριθεί κατά το παρελθόν με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ. 

Θα μπορούσε και σήμερα ακόμη να παρουσιάζεται η εικόνα του χαριτωμένου και λίγο άγαρμπου αρκούδου...
στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, καθώς και οι χαρακτήρες "Weini xiao xiong" ("Γουίνι το μικρό αρκουδάκι" στα κινεζικά). Αλλά οποιοδήποτε σχόλιο έχει απαγορευτεί, με το μήνυμα "το περιεχόμενο αυτό είναι παράνομο".

Το πανταχού παρόν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WeChat, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Κίνα, κατήργησε την εικόνα του μικρού αρκούδου από τη σειρά με τα αυτοκόλλητα που διαθέτει αλλά οι χρήστες μπορούν ακόμη να αναρτούν και αποστέλλουν δικές τους εικόνες με τον φανταστικό διάσημο χαρακτήρα που δημιουργήθηκε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1920.
"Καημένε μικρέ Γουίνι. Τι κακό έκανε αυτός ο αξιαγάπητος αρκούδος που λατρεύει το μέλι;" διερωτήθηκε ένας χρήστης του Weibo.

Καθώς πλησιάζει το συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να λάβει μια νέα θητεία στην ηγεσία της χώρας, οι λογοκριτές του Πεκίνου είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για την προστασία της εικόνας του αρχηγού του κράτους.

Οι πρώτες συγκρίσεις μεταξύ του παχουλού αρκούδου και του ηγέτη της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως έκαναν την εμφάνισή τους το 2013, όταν χρήστες του Διαδικτύου τοποθέτησαν πάνω σε μια φωτογραφία του Σι Τζινπίνγκ και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μια εικόνα του Γουίνι και του φίλου του, του μικρού τίγρη.

Πηγή: Protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)