Το πλάνο για την εξέλιξη των έργων της «Αγια-Σοφιάς»

0
Τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα διαρκέσει η πρώτη φάση των εργασιών για την προετοιμασία του οικοπέδου, όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. 

Από την Παρασκευή το πρωί οι εργάτες και τα ειδικά μηχανήματα έχουν πάρει μπροστά, προχωρώντας στον καθαρισμό και την περίφραξη του οικοπέδου, δουλεύοντας μέχρι αργά το απόγευμα....
 Όπως γράφει σήμερα η «Ώρα των ΣΠΟΡ», η πρώτη φάση των εργασιών στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι να πέσουν τα πρώτα θεμέλια θα κρατήσει τέσσερις μήνες (κοντά στον Νοέμβριο).

Οι εκσκαφές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα φτάσουν σε βάθος 8 μέτρων, με στόχο τη δημιουργία της βάσης πάνω στην οποία θα βασιστεί το νέο σπίτι της ΑΕΚ και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χώρο έχει αναλάβει αποκλειστικά τον καθαρισμό και την προετοιμασία του χώρου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς». Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, μέσω του οποίου θα αποφασιστεί ποια κατασκευαστική εταιρεία θα αναλάβει αυτό το τεράστιο πρότζεκτ.

Ένα από τα ζητήματα που θα προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες αφορά την διάνοιξη δύο πεζοδρομίων, που προβλέπεται στο έργο του γηπέδου. Ο ένας πεζόδρομος είναι κοντά στο χώρο τον απορριμματοφόρων και ο άλλος ακριβώς απέναντι, με τους ιθύνοντες της «Ένωσης» να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Μεταφορών.

Στο χτίσιμο της «Αγια-Σοφιάς», παράλληλα, προβλέπεται η υπογειοποίηση στη Φωκών και στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Ένα έργο απαραίτητο για το συνολικό πρότζεκτ, που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσει κι αυτό να δρομολογείται.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)