«Παίρνει το πράσινο φως για Νότιγχαμ ο Μαρινάκης»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έχει συμφωνήσει στο οικονομικό σκέλος με τον Φαουάζ Αλ Χασαουί, αυτό που εκκρεμεί είναι να πάρει και το…

πράσινο φως από την Football League. Να διεξαχθεί, δηλαδή, ο απαραίτητος έλεγχος στον Έλληνα επιχειρηματία, ούτως ώστε να αποδειχθεί αν είναι «εντάξει» για να αποκτήσει την ομάδα. 

Εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής των επαγγελματικών κατηγοριών του Νησιού είπε για την υπόθεση στο BBC: «Στο πλαίσιο των κανονισμών μας, επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Νότγιχαμ» επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, πως εντός των ημερών περιμένουμε οριστικές εξελίξεις επί του θέματος. 

Το έγκυρο αγγλικό δημοσίευμα αναφέρεται και στις δικαστικές υποθέσεις που «τρέχουν» σε βάρος του κ. Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας, όμως, πως δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην αγορά του ιστορικού συλλόγου. 

«Ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για στημένους αγώνες στην Ελλάδα, ο ίδιος της αρνείται και περιμένει να μάθει αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας ναυτιλιακός μεγιστάνας αναμένεται να πάρει την έγκριση της Football League, αφού δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα», είναι το σχετικό απόσπασμα. 
inner