Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Επίδομα ενοικίου σε νοικοκυριά με εισόδημα έως 25.000 ευρώ

Πάνω από 600.000 νοικοκυριά θα λάβουν από το 2019 το νέο επίδομα ενοικίου με εισοδηματικά κριτήρια και υπό τον όρο της διαμόρφωσης πρωτογενούς πλεονάσματος στο ύψος του 3,5%.

Το επίδομα ανήκει στο πακέτο των αντίμετρων της συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών και αναμένεται να χορηγηθεί στο 50% των νοικοκυριών που μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο....
Το ποσό του επιδόματος θα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως και θα καταβάλλεται κάθε μήνα απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, το εισοδηματικό όριο ετήσιου εισοδήματος κατά άτομο έχει καθοριστεί στα 9.600 ευρώ και το «ταβάνι» έχει καθοριστεί στα 25.000 ευρώ.

Έτσι ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως και 14.400 ευρώ, θα δικαιούται να λαμβάνει επιδότηση ενοικίου 75 ευρώ τον μήνα.

Επίσης, ζευγάρι με ένα παιδί και με εισόδημα έως 16.800 ευρώ θα παίρνει ως ενίσχυση 87,5 ευρώ μηνιαίως.

Αντιστοίχως, τετραμελής οικογένεια που δηλώνει εισόδημα έως 19.200 ευρώ θα δικαιούται επιδότηση ύψους 100 ευρώ τον μήνα.

Επίσης ατομικό νοικοκυριό που δηλώνει εισόδημα έως 9.600 ευρώ ετησίως, δικαιούται να λάβει ως ενίσχυση για το ενοίκιο του σπιτιού του 50 ευρώ τον μήνα.

Η συνολική δαπάνη του συγκεκριμένου αντίμετρου αφορά ποσό 600.000.000 ευρώ, ενώ η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2019, προκειμένου να αντισταθμίσει κατά το δυνατόν απώλειες που θα υποστούν νοικοκυριά χαμηλής εισοδηματικής κλίμακας, από την εφαρμογή του νέου αφορολόγητου.

Μάλιστα επειδή το συγκεκριμένο μέτρο θα προηγηθεί κατά ένα έτος της μείωσης του αφορολόγητου, η κυβέρνηση εκτιμά πως θα υπερκαλύψει τις εισοδηματικές «διαρροές».
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.