Τελικά εκεί στη ΝΔ πείτε μας...Φεύγοντας από την ΕΕ, φεύγεις από την Ευρώπη ή ΟΧΙ;;

Από την εποχή Σαμαρά μέχρι την εποχή Κούλη η Νέα Δημοκρατία μιλώντας για την Ελλάδα απαντώντας στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρούσε από Ευρωζώνη και ΕΕ, μίλαγε για "έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη".

Σήμερα ο Κούλης έπεσε σε αντίφαση ή καλύτερα είπε την αλήθεια αλλά μιλώντας για την Μ. Βρετανία. Συγκεκριμένα είπε:

«Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και την αποχώρησή της από την Ευρώπη»....
, πρόσθεσε ο Κ.Μητσοτάκης κι επεσήμανε ότι η ΕΕ προσέρχεται στη διαπραγμάτευση για το Brexit ενωμένη και με καλή διάθεση, να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε:

«Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι μια απλή υπόθεση.

Πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που η Μεγάλη Βρετανία έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη. Ειδικά, ως προς τα ταμεία συνοχής.

Αλλά φυσικά και να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν, εργάζονται και ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 70.000 Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι.

Τα ζητήματα των χερσαίων συνόρων της Μεγάλης Βρετανίας με την Ιρλανδία πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια ειδική περίπτωση. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να θέσει σε κίνδυνο τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το ζήτημα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέρχεται σε αυτήν τη διαπραγμάτευση ενωμένη και με καλή διάθεση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον πρυτανεύσει η λογική.

Η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ένωση, μέσα από μια μακρά διαδικασία, που πρέπει, τελικά, να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η αποχώρηση, όμως, της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και την αποχώρησή της από την Ευρώπη».