70 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται με τη μεταβίβαση των αεροδρομίων

Τα 14 αεροδρόμια της χώρας ανήκουν πλέον στο νέο ιδιοκτήτη τους, την Fraport Greece, σφραγίζοντας μία από τις πιο χρονοβόρες ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

«Μέσα σε μία βραδιά 14 ολόκληρα αεροδρόμια πέρασαν ταυτόχρονα σε νέα διοίκηση, με νέους εργαζόμενους, χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό»....
, δήλωσε την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής Αλεξάντερ Ζίνελ, επιβεβαιώνοντας την ομαλή μετάβαση. Νωρίτερα η διοίκηση της Fraport Greece συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία συναρμόδιων υπουργών, επισημοποιώντας το μεγάλο ντιλ που πέρασε από σαράντα κύματα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι η διοίκηση της εταιρείας παρουσία του δρ Στέφαν Σούλτε, προέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, επισημάνθηκε ότι η επένδυση της Fraport, εκπέμπει θετικό σήμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα αλλά και για τις επόμενες επενδύσεις που θα αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε, υπήρξαν δυσκολίες οι οποίες ξεπεράστηκαν με την εταιρεία να καταβάλλει το 1,2 δισ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα να προγραμματίζει επενδύσεις συνολικού ύψους 400 εκ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο σχεδιασμό της επένδυσης στα 14 αεροδρόμια αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο επικεφαλής του ομίλου Κοπελούζου κ. Δημήτρης Κοπελούζος που συμμετέχει στην εταιρεία παραχώρησης. Όπως σημείωσε, τα περιφερειακά αεροδρόμια θα δημιουργήσουν 70.000 θέσεις εργασίας και επικαλέστηκε μελέτες σύμφωνα με τις οποίες για κάθε 1 εκατομμύριο επιβάτες γεννούνται 3.000 θέσεις εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην χρηματοδότηση του έργου, που όπως επισήμανε η αναζήτηση των απαιτούμενων κεφαλαίων και η εξασφάλισή τους αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

"Ήταν σαν να βγήκαμε μετά από πολύ καιρό στις αγορές" δήλωσε ο κ. Κοπελούζος, προσθέτοντας ότι τα 650 εκ. ευρώ ίδια κεφάλαια που θα τοποθετηθούν από τους μετόχους θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρθηκε, το επόμενο καλοκαίρι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα είναι αγνώριστα καθώς οι κατασκευαστικές εργασίες για την αναμόρφωσή τους θα ξεκινήσουν τον Φθινόπωρο. Ωστόσο από φέτος, θα αρχίσουν να είναι οι ορατές οι επεμβάσεις της Fraport -Slentel καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει βελτιώσεις σε θέματα υγιεινής, σηματοδότησης και καθαρισμού που θα αλλάξουν την ταξιδιωτική εμπειρία