Ιταλία - Θάνατος παντού! Ξεπέρασαν τους 240 οι νεκροί

Ο πιο καταστροφικός σεισμός των τελευταίων ετών στην Ιταλία αφήνει πίσω του μόνο θάνατο και καταστροφή. Ο απολογισμός τραγικός: τουλάχιστον 247 οι νεκροί μέχρι στιγμής, σχεδόν 24 ώρες μετά τα 6,2 Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρα χωριά στην κεντρική Ιταλία. Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες. Τον νέο απολογισμό έδωσε η πολιτική προστασία της Ιταλίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης....
(25.08.2016), σχεδόν 27 ώρες μετά τη στιγμή που σημειώθηκε ο πιο καταστροφικός και φονικός σεισμός στην ιστορία της Ιταλίας μετά το 2009 και τη Λ' Άκουιλα.

190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη. Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400.  Το χειρότερο είναι πως όλα δείχνουν πως η λίστα του θανάτου δεν θα σταματήσει εδώ. Οι φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί παραμένουν αφού υπάρχουν εκατοντάδες αγνοούμενοι.

Ήταν 03:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.06.2016) όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε την κεντρική Ιταλία. Χωριά ολόκληρα στα Απένινα σχεδόν ισοπεδώθηκαν. Σύμβολο της τραγωδίας η κοινότητα Αματρίτσε. Εκεί, το ξενοδοχείο Roma έχει ισοπεδωθεί, όπως όλα σχεδόν τα κτίρια του χωριού, και στα συντρίμμια του εκτιμάται πως έχουν εγκλωβιστεί τουρίστες. Άλλωστε το Αματρίτσε είναι γνωστός τουριστικός προορισμός τόσο για Ιταλούς όσο και για ξένους τουρίστες.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα 40 δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε και σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.