Brexit: Η πρώτη "μάχη" στις Βρυξέλλες με δάκρυα, ειρωνείες και πιέσεις – Γιούνκερ σε Φάρατζ: Γιατί είσαι εδώ; Εσύ δεν ψήφισες να φύγετε από την Ε.Ε;

Ήταν δεδομένο πως η πίεση στη Βρετανία να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας και να ξεκινήσει τη διαδικασία για την οριστική αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχιζόσαν. Και πως οι Βρυξέλλες (με... εντολή Μέρκελ) θα κρατούσαν μαστίγιο και καρότο. Και αυτό ακριβώς γίνεται.

Λίγο πριν από την πρώτη παρουσία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους 27 ηγέτες των υπολοίπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης....
, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μάρτιν Σουλτς μίλησαν στην Ευρωβουλή για το Brexit και τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Με τους Γιούνκερ και Φάρατζ (τον ηγέτη του εθνικιστικού UKIP) να συναγελάζονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και τον λόρδο Τζόναθαν Χιλ (στενό συνεργάτη του Ντέιβιντ Κάμερον και παραιτηθέντα Επίτροπο της Βρετανίας) να βάζει τα κλάματα από τη συγκίνηση (ίσως και τη θλίψη για όσα έρχονται μετά το Brexit), ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε όσα είπαν η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Ρέντσι μετά τη συνάντησή τους με τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας (27.06.2016) στο Βερολίνο: καμία επίσημη ή ανεπίσημη συζήτηση για το μέλλον της Βρετανίας δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν πρώτα το Λονδίνο δεν ενεργοποιήσει, γραπτά ή έστω προφορικά, το άρθρο 50!