Σ αυτή τη χώρα του "ετσιθελισμού" του "έτσι μου γουστάρει" του "δε πα να γαμ......" υπάρχει μια τάξη που έχει το θλιβερό "προνόμιο" να κάνει πραγματικά ό,τι γουστάρει.

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Σ αυτή τη χώρα του "ετσιθελισμού" του "έτσι μου γουστάρει" του "δε πα να γαμ......" υπάρχει μια τάξη που έχει το θλιβερό "προνόμιο" να κάνει πραγματικά ό,τι γουστάρει.
Υπάρχει μια τάξη που θεωρεί τους δρόμους αποκλειστική της ιδιοκτησία και ότι είναι στη διακριτική της ευχέρεια να επιτρέπει ή να απαγορεύει τη χρήση τους όπου και όποτε γουστάρει, λες και η κατασκευή των δρόμων αυτών έγινε με αποκλειστικά δικά τους έξοδα και δαπάνες από το υστέρημά τους.
Αδιαφορούν τελείως για τα προβλήματα που δημιουργούν αυτοί οι άνθρωποι σε ολόκληρη την κοινωνία αδιαφορούν τελείως αν γονείς δεν μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, αν επαγγελματίες δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, αν εργαζόμενοι σε άλλες πόλεις πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους, αν επιχειρηματίες δεν μπορούν να μεταφέρουν εμπορεύματα στον προορισμό τους, αν ακόμα και......
ασθενείς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία.
Όλα αυτά είναι γι αυτούς ψιλά γράμματα, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνονται πρωταγωνιστές στις τηλεοπτικές κάμερες που προβάλλουν για λόγους τηλεθέασης τα "κατορθώματά" τους.
Αδιαφορούν για την οργή που συσσωρεύεται εναντίον τους από την υπόλοιπη κοινωνία που δεινοπαθεί εξ αιτίας τους.
Αυτές τις μέρες ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, όλες οι κοινωνικές τάξεις βρίσκονται σε δύσκολη θέση εξ αιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης και των λανθασμένων αποφάσεων που έχουν ληφθεί από κυβέρνηση και δανειστές, κανείς όμως δεν έχει διανοηθεί να κλείσει τους δρόμους. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι αγρότες. Οι απόλυτοι δικτάτορες των ελληνικών δρόμων και της ελληνικής κοινωνίας.
Ήδη μαθαίνουμε ότι οι Βούλγαροι μελετάνε το κλείσιμο των συνοριακών προσβάσεων με την Ελλάδα τον Ιούλιο για να πλήξουν τον τουρισμό της χώρας μας σε αντίποινα των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Βέβαια αυτό ποσώς φαίνεται να ενδιαφέρει τους "ήρωες" αγρότες γιατί αυτοί δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Καλό θα είναι λοιπόν να πάρουν και αυτοί μια γεύση "αγανάκτησης" από τους υπόλοιπους πολίτες που ταλαιπωρούνται εξ αιτίας τους, αφού η αρμόδια κυβέρνηση της χώρας είναι ανίκανη να επιβάλει το νόμο και να εξασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην επικράτεια της ως οφείλει.
Ας αρχίσουμε λοιπόν και εμείς να αγοράζουμε μόνο εισαγόμενα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, να δημιουργηθούν ομάδες κρούσης που θα εμποδίζουν τους αγρότες να πλησιάζουν στα χωράφια τους και τα σπίτια τους, οι γιατροί να αδιαφορούν για την υγεία των αγροτών και των οικογενειών τους, οι έμποροι να μη πλησιάζουν σε αγροτικές περιοχές να αγοράζουν τα αγροτικά προϊόντα, οι εισαγωγείς να διπλασιάσουν τις τιμές των ανταλλακτικών των τρακτέρ, των καυσίμων, των λιπασμάτων κ.λ.π. λόγω της αδυναμίας διακίνησης τους και δημιουργία πρόσθετων εξόδων.
Να εφαρμοστούν άμεσα οι ποινές που προβλέπονται για την παρακώλυση των συγκοινωνιών και να βεβαιωθούν τα πρόστιμα στις κατά τόπους ΔΟΥ άμεσα εκτελεστέες και επιμερισμένες για κάθε μέρα καταλήψεων.
Καιρός είναι να καταλάβουν οι αγρότες ότι υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται, καιρός είναι να καταλάβει και η κυβέρνηση ότι δουλειά της και καθήκον της είναι να εφαρμόζει τους νόμους και να πάψει να χαϊδεύει για ψηφοθηρικούς λόγους μια κοινωνική τάξη που διαχρονικά αποδεικνύεται να καταχράται το δικαίωμα της στη διαμαρτυρία και να στρέφεται κατά των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων επειδή "έτσι τους γουστάρει".
Στο κάτω-κάτω υπάρχει και η δικαιοσύνη που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να απαιτήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να κινητοποιήσει τα όργανά του για να επιβληθεί η τάξη με την εποπτεία των Εισαγγελικών λειτουργών.
 Άπαξ και δια παντός.
Για να τελειώσει εδώ και τώρα αυτό το παραμύθι, αυτό το όργιο ασυδοσίας και μάλιστα με κυβερνητική ανοχή, αν όχι υπόθαλψη.
Έλεος πια με αυτή την ασυδοσία. Εκτός αν δεν υπάρχει κράτος, οπότε οφείλουν να βγούνε και να μας το πούνε.