Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη

Πεντάωρη στάση εργασία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (2/2) οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Η στάση εργασίας θα ισχύσει από τις 11:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα καθώς λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα....


Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών ζητώντας, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες, ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και δημιουργία νέων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα την Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και για 24 ώρες δεν θα γίνονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ λόγω της απεργίας στον προαστιακό οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό της Δ. Πλακεντίας. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τονίζει την αντίθεσή της στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, απαιτώντας σύγχρονο, ενιαίο και δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα αποτελέσει μοχλό στην ανάπτυξη της χώρας.
Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τις αποφάσεις τους. Υπάρχει πρόταση από ένα Σωματείο να εργαστούν μόνο στο διάστημα από τις 10.00 έως τις 15.00 για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
και σε Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα είναι η Θεσσαλονίκη σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, από κοινού με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών.

Στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετέχουν τα ταξί όλης της χώρας.