Θα γίνουν τα (αχρηστευμένα) διώροφα λεωφορεία της Αθήνας το νέο σπίτι των αστέγων;

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που κόστισαν 1,6 εκατομμύρια όταν και είχαν παραγγελθεί το 2007, πλέον, σαπίζουν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία ήταν δρομολογημένα για την γραμμή Ε22 για τη Σαρωνίδα. Κατά καιρούς τα είχαμε δει και στην τουριστική γραμμή 400 ....
όπου με 5 ευρώ οι τουρίστες έκαναν το γύρο της Αθήνας. Για την ιστορία η γραμμή 400 καταργήθηκε λόγω ανταγωνισμού με τα τουριστικά λεωφορεία και έτσι παραδόθηκαν τελικά, το 2010, στην τότε ΕΘΕΛ.
Η ΕΘΕΛ επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τα 4 διώροφα λεωφορεία σε γραμμές με υψηλή επιβατική κίνηση όπως η γραμμή Ε22 που τότε είχε πιο ακριβό εισιτήριο. Και αυτή όμως η λύση δεν πέτυχε. Τα διώροφα λεωφορεία θεωρήθηκαν μεγάλα για να κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας (μάλλον προσχηματικό αφού στην Αθήνα κινούνται εδώ και δεκαετίες μακριά αρθρωτά λεωφορεία αλλά και διώροφα τουριστικά). Επίσης, υπήρχαν παράπονα από το επιβατικό κοινό σχετικά με θέματα ασφαλείας και μη επαρκούς κάλυψης από καιρικά φαινόμενα.
Φαίνεται πως βρέθηκε μία λύση για την αξιοποίηση ενός εκ των τεσσάρων διώροφων λεωφορείων σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει από αυτή την εβδομάδα ένα διώροφο λεωφορείο στην υπηρεσία των αστέγων. Το λεωφορείο θα διαμορφωθεί καταλλήλως ώστε να προσφέρει υπηρεσίες υγιεινής (πλύσιμο, αλλαγή ρούχων) ενώ στον όροφο θα γίνεται καταγραφή των αστέγων από κοινωνιολόγους. Το λεωφορείο θα κινείται σε περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες δομές υποστήριξης αστέγων.
Μήπως είναι η ώρα να αξιοποιηθούν αναλόγως τα (χρυσοπληρωμένα) ολυμπιακά ακίνητα που σαπίζουν τόσα χρόνια;