«ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ» σιγά - σιγά το...πουλόβερ της Μέρκελ στη Γερμανία

Η φημολογούμενη απουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου από τις εργασίες του Νταβός, η πτώση της δημοτικότητάς της και οι δύο δελφίνοι.

Τελικώς, η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγκελα Μέρκελ, δεν θα παραστεί φέτος στις εργασίες του Νταβός....
Κι αυτομάτως, το συνέδριο χάνει ένα μεγάλο μέρος της λάμψης και του ενδιαφέροντος του κι αυτό γιατί η κ. Μέρκελ, εκ της θέσεως της και όχι μόνο, συγκεντρώνει πάντα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Βεβαίως, στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμα από την καγκελαρία, αλλά σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, για πολλούς λόγους.Ο σημαντικότερος; Η κ. Μέρκελ προτιμά να ασχοληθεί με τα του οίκου της, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η ιστορία της Κολωνίας και το μεταναστευτικό γενικότερα, της έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο image της και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το άστρο της έχει αρχίσει σιγά - σιγά να δύει. Το αποδεικνύουν αυτό ακόμα και οι τελευταίες μετρήσεις της γερμανικής κοινής γνώμης που είναι ασυνήθιστα κακές για την καγκελάριο.
Μάλιστα, οι πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο αναφέρουν ότι στους κόλπους του κόμματος της (CDU) έχουν αρχίσει να συζητούνται και τα πιθανά πρόσωπα που θα μπορούσαν να την αντικαταστήσουν. Ως φαβορί θεωρείται μια άλλη γυναίκα, η πολύτεκνη υπουργό Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο γνώριμός μας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

voria.gr