Όσοι γεννηθήκαμε Χριστούγεννα χάνουμε το έξτρα δώρο!

Το επίσημο countdown έχει ήδη ξεκινήσει! Έξι μέρες απομένουν για τα μαγικά Χριστούγεννα και έπεται η λαμπερή Πρωτοχρονιά. Φώτα, μουσική και αγάπη παντού. Δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να μην περιμένει με ανυπομονησία μικρού παιδιού τις πιο αγαπημένες γιορτές του χρόνου.

Εμείς δε που έχουμε και τα γενέθλιά μας, τα παιδιά με μια δόση αστερόσκονης είμαστε ασυγκράτητοι, πάντα ήμασταν άλλωστε. Αστερόσκονη, ναι...
Εμείς, οι γεννημένοι τις γιορτινές μέρες, μέσα στα άλλα χαρίσματα που διαθέτουμε, έχουμε και μια δόση μαγικής αστερόσκονης των ημερών.

Και επειδή έχουμε αστερόσκονη, πρέπει να στερούμαστε τα δώρα μας; Ναι κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα η κατάφωρη αδικία που μας συμβαίνει να δει το φως της δημοσιότητας, πού είναι τα δώρα μας;

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων. Δώρα κάτω από το δέντρο, δώρα κάτω από μαξιλάρια, κρυμμένα σε ντουλάπες, ψυγεία, αυτοκίνητα, τσέπες, τσάντες και όπου μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Εμείς όμως εκτός από αυτά τα γιορτινά δώρα δικαιούμαστε και ένα έξτρα δώρο γενεθλίων, και αντί για όλα αυτά παίρνουμε ένα νέο είδος το «γενεθλιοχριστουγεννιάτικο με μια εσάνς αγιοβασιλιάτικη».  Τρία σε ένα, δώρο είναι αγαπητοί μου, όχι σαμπουάν. Αν χρειαστείτε τη βοήθεια του πωλητή, τι του λέτε δηλαδή «πιάσε ένα δώρο με απ΄ όλα»;

Τουλάχιστον όταν ήμασταν μικροί ερχόταν ο Άη Βασίλης και ξεγελιόμασταν λίγο, μετά η φούσκα έσκασε και μάλιστα στα μούτρα μας. Έρχεστε φίλοι, συγγενείς και έτερα ήμισυ και μας πασάρετε χωρίς ίχνος ντροπής και με περίσσιο καμάρι αυτό το συνονθύλευμα δώρων που είναι ένα, μόνο ένα. Δεν ξεχνάτε μάλιστα, να μας αναφέρετε με στόμφο πως αυτό το δώρο είναι για τις γιορτές και για τα γενέθλιά μας, αφήνοντας να εννοηθεί πως βάλατε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να σας πω λοιπόν πως ποσώς μας ενδιαφέρει το πόσο βαθιά βάλατε το χέρι στην τσέπη, δεν μας απασχολεί καθόλου.

Μην προσπαθείτε άδικα να μας χρυσώσετε το χάπι. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα δώρο και κοντεύουμε να βγάλουμε καπνούς από τα αυτιά ή να μπήξουμε τα κλάματα και τις φωνές σαν τα μωρά στα καταστήματα παιχνιδιών που ξαπλώνουν στο πάτωμα και χτυπάνε χέρια πόδια σαν τα χταπόδια μέχρι να τους αγοράσουν το παιχνίδι που επιθυμούν. Αντ’ αυτού όμως εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας και σας λέμε και ευχαριστώ!

Είναι πέρα για πέρα άδικο εσείς οι υπόλοιποι να λαμβάνετε κανονικά τα δώρα σας επειδή τυγχάνει να έχετε γεννηθεί πριν ή μετά τα Χριστούγεννα ενώ εμείς κάθε χρόνο χάνουμε δώρα. Και δε μιλάμε για ένα και δύο, ο αριθμός των δώρων που χάνουμε πολλαπλασιάζεται κάθε χρόνο. Μας έχετε δημιουργήσει ψυχικό τραύμα με τις τσιγκουνιές σας και δεν κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε.

Δεν υπάρχει και μια γραμμή παραπόνων για τους αδικημένους των γενεθλίων, μια υποστήριξη βρε παιδί μου να έχουμε και εμείς κάπου να απευθυνθούμε, ευτυχώς που είμαστε υπερήφανοι και υπομονετικοί και κρατιόμαστε στο ύψος μας.

Φτάνει όμως! Νισάφι πια ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας εν ανάγκη θα φτάσουμε και στον Άρειο Πάγο. Μας πνίγει το δίκιο και πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία. Απαιτούμε δικαιοσύνη!

Εμείς λοιπόν, οι έχοντες γενέθλια τις άγιες αυτές μέρες, αιτούμεθα για το αυτονόητο δικαίωμά μας να λαμβάνουμε κανονικά τα δώρα των εορτών και ξεχωριστό δώρο γενεθλίων. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή για να αγοράσετε όλα μας τα δώρα, εν ανάγκη χρησιμοποιείστε κουμπαρά για αποταμίευση. Κάντε τον απαραίτητο προγραμματισμό, μα εμείς πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα; Δε θα μακρηγορήσουμε άλλο αγαπητό ακροατήριο, ελπίζοντας φέτος οι δικαιούχοι να λάβουν τα δώρα που τους αναλογούν και να μπουν επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους!

Χρόνια πολλά λοιπόν, στα παιδιά της αστερόσκονης! Και να θυμάστε πως η αγάπη σας είναι το καλύτερό μας δώρο και δε συγκρίνεται με κανένα. Καλές γιορτές, γεμάτες χαρές!