Μίνι αντίποινα από τους δανειστές μετά το παράλληλο πρόγραμμα - Τελεσίγραφο 24 ωρών για να κλείσουν τρεις εκκρεμότητες για να πάρουμε το 1 δισ.

Παράλληλο πρόγραμμα, εν αγνοία μας, εσείς; Παράταση της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. εμείς! Το EuroWorking Group μπορεί να έδωσε το “πράσινο” φως για την εκταμίευση των χρημάτων, προϋπόθεση για την έναρξη της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης, αλλά η κυβέρνηση θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι την Παρασκευή και να “διορθώσει” τα σημεία που δεν αρέσουν στους δανειστές. Όπως δεν άρεσε και το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης που αποσύρθηκε άρον άρον!...

Το EuroWorking Group έδωσε διορία 24 ωρών, προκειμένου να κλείσει τρεις εκκρεμότητες, που σχετίζονται με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι εκκρεμότητες έχουν να κάνουν με θέματα στον τομέα της υγείας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του ESM θα δώσει το τελικό “πράσινο” φως για την εκταμίευση του ποσού κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα αφού επιβεβαιώσει ότι όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν ρυθμιστεί.

Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το "παράλληλο πρόγραμμα" και να το επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές, αφού σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους έχει διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο! Αυτό δείχνει ότι η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν πάει περίπατο και δείχνει και κάτι άλλο. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θυμίζουμε ότι κατατέθηκε μαύρα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όμως, η απόσυρση του παράλληλου προγράμματος αποφασίστηκε μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν ήταν ενήμεροι ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές από τις προτάσεις των υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες!