Μέρκελ: Δεν θα προσφέρουμε καταφύγιο στους πάντες - Επιδιώκει τη δημιουργία περιοχών «τράνζιτ» στα σύνορα

0
Να δημιουργηθούν περιοχές «τράνζιτ» στα σύνορα της Γερμανίας θέλει η Ανγκελα Μέρκελ η οποία "σκληραίνει" τη στάση της. Στόχος είναι σε αυτές να ελέγχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να επαναπροωθούνται άμεσα όσοι δεν έχουν ελπίδα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία ενώ η Καγκελάριος διεμήνυσε ότι θα ασκήσει έντονη πίεση στους Σοσιαλδημοκράτες, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η ιδέα της...
Με τις πιέσεις στελεχών των συντηρητικών στη Μέρκελ να εντείνονται, προκειμένου η Καγκελάριος να λάβει μέτρα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων, σε ομιλία της στο Αμβούργο τόνισε ότι η προσέγγισή της ως τώρα βασίστηκε στις χριστιανικές αξίες και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Ομως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε καταφύγιο στους πάντες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όσοι φθάνουν στη χώρα σε αναζήτηση καλύτερης ζωής και δεν διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο θα επαναπατρίζονται.

Ακόμη, η Άγγελα Μέρκελ εξήγγειλε ότι η κυβέρνησή της θα προωθήσει σύντομα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των λεγόμενων περιοχών τράνζιτ στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας.

Η κεντροδεξιά πολιτικός ανέφερε ότι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν σήμερα ένα τέτοιο μέτρο μόνο στα εξωτερικά σύνορά της, αλλά σε εξαιρετικές περιστάσεις οι Βρυξέλλες έχουν επιτρέψει την επιβολή του και στα εσωτερικά σύνορα, για περιορισμένο χρόνο.

«Νομίζω ότι δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα, αλλά εάν τέτοια μέτρα είναι δυνατό να ληφθούν βάσει των κανόνων της ΕΕ... θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την δυνατότητα», ανέφερε η Μέρκελ, παρά τις σφοδρές επικρίσεις από μέρους ηγετικών στελεχών του SPD εναντίον της ιδέας αυτής.

«Και μπορώ επίσης να σας πω ότι δεν θα ξεκουραστώ πριν να πείσω τους Σοσιαλδημοκράτες» να δεχθούν την επιβολή αυτού του μέτρου, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)