Αλεξιάδης: Δεν θα παραγραφούν αδικήματα που συνδέονται με την λίστα Λαγκάρντ

0
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τόνισε ότι έρχεται η λύση για το ζήτημα της παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων υποθέσεων.

«Στις προγραμματικές δηλώσεις της η κυβέρνηση είπε ότι θα εισαχθούν....
ρυθμίσεις για παράταση παραγραφής. Εμείς ανοίξαμε το θέμα και εμείς είπαμε ότι θα δοθεί λύση. Τελειώνει αυτή η ιστορία και θα έρθει η διάταξη. Εσείς όμως αναφέρατε τι έγινε εκείνη την διετία που χάθηκε η λίστα Λαγκάρντ;», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Ακούμε κριτική που μας βγάζει από τα ρούχα μας». Τόνισε ότι με την ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ χαρίζονται ποσά μέχρι ένα ευρώ, ενώ ως τώρα μεταφέρονταν στο επόμενο έτος. «Το προηγούμενο καθεστώς δεν χάριζε ούτε ένα ευρώ ΕΝΦΙΑ. Αν ήταν μέχρι 5 ευρώ μεταφερόταν στον επόμενο χρόνο. Τώρα η εισηγητική έκθεση ορίζει ότι για μηχανογραφικούς λόγους αν το ΕΝΦΙΑ είναι 1 ευρώ, χαρίζεται», υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι για τα ξενοδοχειακά κτίρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «δεν αλλάζει τίποτα. Λέμε απλώς ότι η απαλλαγή που καταργείται από την συμφωνία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. εν μπαίνει νέος φόρος, δεν αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ», υπογράμμισε.

Για τις 100 δόσεις, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε «παραλογισμό» την κριτική που γίνεται σημειώνοντας ότι «αυτό που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι το φέρνουμε εδώ. Δεν χάνουν την ρύθμιση, εκεί που ήταν τρεις μήνες γίνεται ένας μήνας».

Για τα πρόστιμα που σχετίζονται με την φοροδιαφυγή ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι «ορθολογικοποιούνται» γεγονός που «βοηθά τις επιχειρήσεις». «Στην ουσία υπάρχει κριτική που απευθύνεται στο λαό για την ψήφο του. Αποφασίστε το. Ο λαός ψήφισε. Το να επαναλαμβάνετε την ίδια κριτική, κάνετε καλό στην κυβέρνηση», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε ότι «εμείς αποδείξαμε ότι η συμφωνία ήταν για μας μία αναγκαιότητα. Εσείς όμως λέτε ότι ήταν πολιτική σας επιλογή η πολιτική της λιτότητας και της βαρβαρότητας».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)