Ένα πρόσωπο κλειδί της κρίσης, ινγκόγκνιτο στην Ελλάδα

Ποιος είναι ο Ρέζα Μογκαντάμ, ο οποίος βρέθηκε ινκόγνιτο στην Αθήνα για επαφές με πολιτικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες.

Το όνομα Ρέζα Μογκαντάμ, ενδεχομένως να μην "λέει" πολλά, σε πολλούς. Για τους βαθείς γνώστες, όμως, του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος...
, που έχει πυροδοτήσει την μεγάλη κρίση των τελευταίων έξι χρόνων και συνεπακόλουθα τις αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες όλο αυτό το διάστημα (με τελευταία, τη χθεσινή), είναι εμβληματικό.

Κι αυτό γιατί ο κ. Μογκαντάμ ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και τώρα έχει αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου στην Global Capital Markets της Morgan Stanley.

Για την ιστορία, θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι προσωρινά στη θέση του, στο ΔΝΤ, από τη στιγμή που αποχώρησε, τοποθετήθηκε ένας άλλος πολύ γνώριμος, στους Έλληνες, ο κ. Πολ Τόμσεν. Το γεγονός - κι αυτό - είναι από μόνο του ενδεικτικό του πόσο κρίσιμο ήταν το πόστο από το οποίο αποχώρησε, στο ΔΝΤ. Και γίνεται ακόμα κρισιμότερο από την ώρα που πήρε την άγουσα για τη θέση του Νο2 στην Global Capital Markets της Morgan Stanley.
Το τελευταίο νέο, σχετικά με τον κ. Μογκαντάμ λοιπόν είναι ότι βρέθηκε ινκόγνιτο στην Αθήνα για επαφές με πολιτικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες. Η πηγή που μας ενημέρωσε είναι κατηγορηματική και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα μας έχει και λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των επαφών του επί ελληνικού εδάφους!

voria.gr