ΧΤΥΠΗΣΑΝ οι Ρώσοι στο Χαλέπι - Το πρώτο βίντεο που αποδίδεται σε χτύπημα ρωσικού μαχητικού

Στρατής Μαζίδης

Σύμφωνα με ξένες αναφορές η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στα πρώτα χτυπήματα στην επαρχία του Χαλεπίου και συγκεκριμένα στη μάχη που γίνεται για την αεροπορική βάση του Kuweires....


Συγκεκριμένα έπληξε θέσεις των τζιχαντιστών της ISIL στον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι - Ντέιρ Χαφέρ ενώ ο συριακός στρατός επιχειρούσε από εδάφους.

Την Πέμπτη το πρωί ο στρατός σε συνεργασία με τις πολιτοφυλακές εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στις θέσεις των τζιχαντιστών στο Αϋν Σαμπλ με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της νότιας περιμέτρου της πόλης που βρίσκεται ανατολικά των Ταλ Ραϊμάν και Αλ-Σαλιχίγια.

Μάλιστα γίνεται λόγος για την αξιοπρόσεκτη ακρίβεια των χτυπημάτων από τα ρωσικά μαχητικά.

Επίσης έγινε αναφορά ότι ρωσικά αεροσκάφη εθεάθησαν στους ουρανούς της Ριφ Ντιμάσκ, της Λατάκεια και της Χάμα ενώ όλα επέστρεψαν στην αεροπορική βάση της Τζαμπλέχ.

Σύμφωνα με σύριο αξιωματικό τα ρωσικά μαχητικά συνεργάστηκαν με τη Συριακή Πολεμική Αεροπορία η οποία εξαπέλυσε τη δική της επίθεση στη Ράκκα και το Ντέιρ Εζόρ.

Τέλος η Daesh δημοσίευσε στο κανάλι της στο youtube (αλήθεια πως τους επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα;) βίντεο από βομβαρδισμό κτιρίου στη Ράκκα ο οποίος πραγματοποιήθηκε από ρωσικό μαχητικό στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το βίντεο έχει κατέβει από το youtube