Η… εξαιρετική σχέση της Δικαιοσύνης με συμβούλους της ΝΔ

Γράφει ο Φέλιξ

Η τοποθέτηση και επίσημα της δημοσιογράφου Πηνελόπης Γαβρά στο πλευρό του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη έχει δημιουργήσει ψιθύρους στο χώρο της Δικαιοσύνης, αφού θύμισε σε πολλούς μια περίεργη εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και δεκαετίες στις δικαστικές αίθουσες....
Ο σύζυγος της Πηνελόπης Γαβρά, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είχε διωχθεί για υπόθεση που αφορούσε αγοραπωλησία φαρμάκων (κάποια από αυτά υπάγονταν στο νόμο περί ναρκωτικών) σε κύκλωμα που τα εμπορευόταν μέσω ίντερνετ. Ο σύζυγος της συμβούλου δήλωσε εξαρχής αθώος και πως δεν γνώριζε ποιά ήταν η διάσταση του θέματος.

Στη δίκη που έγινε σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε με αναστολή. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 15 χρόνια για να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο όπου ο σύζυγος της Γαβρά, αθωώθηκε.

Μία άλλη υπόθεση ωστόσο που αφορά μια άλλη σύμβουλο, την κυρία Βασιλική Μπενοπούλου, η οποία υπήρξε σύμβουλος του Σαμαρά (ξενάγησε μάλιστα την κυρία Κλούνει στο Μουσείο της Ακρόπολης) , είναι πέρα από κάθε αμφιβολία άσχετη με τη γραφειοκρατία του νομικού συστήματος. Τον Ιούνιο του 2015, σε δίκη που έγινε στην Αθήνα με κατηγορούμενη τη σύμβουλο του Σαμαρά Μπενοπούλου και μηνύτρια την καλλιτέχνιδα Βασιλική Θεοδωρίδου (τη γνωστή Thyreos Vasiliki), κατά την ακροαματαική διαδικασία κατηγορήθηκε πως είναι κάτοχος πλαστών πτυχίων. Στο βιογραφικό της η σύμβουλος του Σαμαρά εμφανιζόταν να έχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Middleham, το οποίο όμως δεν υπάρχει στους καταλόγους του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας.

Το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με την πιθανή πλαστογραφία αλλά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφτασε καταγγελία για την υπόθεση. Η καταγγελία όμως αρχειοθετήθηκε με το επιχείρημα πως έπρεπε ο καταγγέλλων να αποδείξει όσα είχε καταγγείλει. Με αυτή λοιπόν την αντιστροφή της νομικής πραγματικότητας που θέλει τον Εισαγγελέα να ερευνά και τον πολίτη να καταγγέλει, η έρευνα δεν έγινε ποτέ. Μία ακόμη περίπτωση για την οποία η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη θα έπρεπε κάτι να πει.