Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει και για να φύγει

Την τακτική της επίδειξης πολιτικής αυτοπεποίθησης φαίνεται πως προσπαθεί να εφαρμόσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε αυτή την... περίεργη προεκλογική εκστρατεία όπου το διακύβευμα και οι δυνάμεις μοιάζουν θολά. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει και για να φύγει»....
Υποστήριξε όμως πως η υπάρχουσα Βουλή μπορεί να δώσει εκ νέου κυβέρνηση.

«Αναρωτιέμαι... Θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές; Αν αισθάνεται ότι ο ελληνικός λαός δεν του έχει δώσει εντολή για μνημόνιο γιατί το υπέγραψε; Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να έχουμε εκλογική διαδικασία δεν βοηθά στην ανάκαμψη της οικονομίας» παρατήρησε, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την προσφυγή στις κάλπες.

«Οδηγείται η χώρα σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί, έπρεπε να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης για να καταγραφεί ότι έχασε την πλειοψηφία. Και το Δεκέμβριο του 2014 να μην κάναμε τότε τις ψηφοφορίες αφού δεν έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας» παρατήρησε. Εκτίμησε δε, ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Συμπλήρωσε πως «η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει ακόμη και χωρίς τον Τσίπρα».

Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί από αυτούς που το πιστεύουν

«Το μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου πρέπει να εφαρμοστεί από αυτούς που το πιστεύουν, όχι από αυτούς που λένε ‘με εκβίασαν για να το υπογράψω’. Εμείς τις μεταρρυθμίσεις τις προχωρούσαμε και ο Τσίπρας αντιδρούσε. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα διευκρίνισε, ενώ όσον αφορά το δημοσιονομικό σκέλος έκανε λόγο για ισοδύναμα. «Εκτός από το μνημόνιο θα κριθούμε και στα υπόλοιπα θέματα διακυβέρνησης» είπε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι σε έξι μήνες ώς ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ θα μειώσει τη φορολογία, όπως είχε κάνει στοχευμένα, σταθεροποιώντας παράλληλα την οικονομία.

Αιχμές για τα "γαλάζια" σκάνδαλα

Απευθυνόμενος στη δεξαμενή των συντηρητικών ψηφοφόρων που πιθανόν έχουν πληγωθεί από μια σειρά υποθέσεων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στα κόμματα... Αξίζει να βγάζουμε το θυμικό μας στην κάλπη; Αξίζει να πληρώνουμε 90 δισεκ. για ένα ‘ωχ ρε γαμώτο!;’».