Επικυρώνεται το "παράλληλο" πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πανελλαδική διάσκεψη του κόμματος που ολοκληρώνεται την Κυριακή θα επικυρωθεί το λεγόμενο και «παράλληλο» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις δράσεις που θα δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υλοποιήσει αν βρίσκεται εκ νέου στην κυβέρνηση κι οι οποίες δε θα αντικρούουν στους βασικούς άξονες του μνημονίου...


Κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής διάσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τη νομιμοποίηση των αποφάσεων, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η σύσκεψη να συγκροτηθεί σε Σώμα που να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Απάντηση στον προβληματισμό του κ. Δρίτσα φέρεται να έδωσε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σε συνεννόηση και συμφωνία, όπως είπε, με τον κ. Δρίτσα, ανέφερε ότι οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών που παίρνουν μέρος στη Σύσκεψη, θα έχουν συμβουλευτική ψήφο και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα έχουν την οριστική ψήφο.

Όπως είπε ο κ. Βίτσας, αύριο το πρωί θα δοθεί το προσχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος από την Επιτροπή Προγράμματος, όπου θα υπάρχει διάταξη με την οποία η ΚΕ θα εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Προγράμματος για την περαιτέρω εξειδίκευση του.

Στη συνέχεια, θα ιεραρχηθούν και θα συμπυκνωθούν οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες, τις οποίες θα τις παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό σώμα.

Τμηματική η παρουσίαση του προγράμματος;

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής", στο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν το "παράλληλο" πρόγραμμα τμηματικά κι ανά θεματική, διοργανώνοντας αντίστοιχες συνεντεύξεις Τύπου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αρχή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και επί τάπητος θα τεθούν θέματα όπως τα «κόκκινα δάνεια», ο σχεδιασμός για την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, η αναδιανομή των βαρών για την ελάφρυνση των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων του πληθυσμού (με μικρές όμως δυνατότητες, όπως παραδέχονται στην Κουμουνδούρου), το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι εργασιακές σχέσεις και κυρίως η ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού.