Αντέχει η Οικονομία παρά τις επιθυμίες των τσοντοκάναλων: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο ανακοίνωσε η ΤτΕ

Σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι, στα 1,3 δισ. ευρώ, παρέμεινε το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, παρά τη μεγάλη υστέρηση εσόδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης....
την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 παρουσίασε έλλειμμα 1.851 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.918 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 19.113 εκατ. ευρώ, από 21.912 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 21.470 εκατ. ευρώ, από 24.151 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους! Τα συνειδητά ψεύδη που εξαπολύουν τα χαμερπή διαπλεκόμενα σκουλήκια περί δήθεν "καταστροφής της οικονομίας" κατά το πεντάμηνο που η κυβέρνηση Τσίπρα ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, διαψεύδονται ένα προς ένα. Η ελληνική Οικονομία αντέχει, παρά την επίθεση που εξαπολύουν οι ντόπιοι και ξένοι ξεπουληματίες, με το πρώτο βήμα για μία συμφωνία -ναι μεν αδιέξοδη, σίγουρα όμως κατά πολύ πιο συμφέρουσα από το χάος που θα συνέχιζαν οι εμπνευστές της μνημονιακής καταστροφής αν παρέμεναν στην εξουσία- να έχει ήδη επιτευχθεί.