Λεπέν: Αναπόφευκτο το Grexit - Θα γίνω η «κυρία Frexit»

Λεπέν: Αναπόφευκτο το Grexit - Θα γίνω η «κυρία Frexit» - MediaΑναπόφευκτη θεωρεί η αρχηγός του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα επιδιώξει την ανάκτηση της γαλλικής εθνικής κυριαρχίας από την ΕΕ, αλλιώς θα βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τώρα μιλάμε για Grexit, αύριο θα μιλάμε για Brexit και μεθαύριο για Frexit» προφήτευσε η αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος....

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο αμερικανικό Bloomberg την Τρίτη, η Μαρίν Λεπέν εκτίμησε ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα επιλυθεί: «Κερδίσαμε ένα διάλειμμα μερικών μηνών αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει» είπε.

Υποστήριξε πως η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit) θα συνεχιστεί, στη συνέχεια θα φουντώσει η συζήτηση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και έπειτα το... Frexit.

«Θα γίνω η "κυρία Frexit" εάν η Ευρωπαική Ένωση δεν μας δώσει πίσω τη νομισματική, νομοθετική, εδαφική και δημοσιονομική κυριαρχία» είπε η Λεπέν, καλώντας σε συντεταγμένη διάλυση της νομισματικής ένωσης.

To ρεύμα του Εθνικού Μετώπου έχει επιβεβαιωθεί μεν στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, όμως στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο να επικρατούσε η Λεπέν στις προεδρικές εκλογικές παραμένει μόνο στη σφαίρα του υποθετικού.

Η Λεπέν, για να καταφέρει να διεισδύσει σε ευρύτερο τμήμα ψηφοφόρων (βλέποντας πως η ακροδεξιά ρητορική της έχει όρια απήχησης), προσπαθεί τελευταία να παρουσιάσει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο, αποστασιοποιούμενη από εκφράσεις ανοικτά ακραίων θέσεων -έστω κι αν κανείς στο Παρίσι δεν πείθεται πως αυτό σηματοδοτεί πραγματική στροφή στο λεγόμενο «κέντρο». Η πρόσφατη πολιτική «πατροκτονία» ήταν τμήμα αυτής ακριβώς της στρατηγικής.