Χ.Χ.Χ (=Χρέος, Χρεοανεμόμυαλοι, Χρεοανεμόμυλοι)



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Χρωστάμε ή όχι;
Έχουμε "χρέος" ή χρέος το οποίο οφείλουμε να αποπληρώσουμε;
Πρωτοκλασάτα Κυβερνητικά στελέχη με κορυφαία την κα  Πρόεδρο της Βουλής: Αρνούνται την -πραγματική - ύπαρξη χρέους!!!.....
Επομένως τι συζητούμε; Τι γράφουμε; Που, και επί ποίου  διαφωνούμε ή συμφωνούμε με τους (ανύπαρκτους;) δανειστές;
Τόσα χρόνια οι προηγούμενοι, πέντε μήνες ο κος Πρωθυπουργός και το επιτελείο του γιατί καταβάλουν αχρείαστη εργώδη προσπάθεια διαπραγμάτευσης; Φαιδροί ΧΡΕΟΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ Δον.Κιχώτες είναι που κυνηγούν ΧΡΕΟΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ; Δεν έχουν άραγε τίποτα καλύτερο να κάνουν; Εκτός και αν απολαυάνουν, μαζοχιστικά, την παρέα των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ Εταίρων, Εταιρών, και όλων των ανάλγητων τοκογλύφων;
Δύσκολο να το δεί κανείς - και .....
συνεπώς να το σχολιάσει- από την εύθυμη /χιουμοριστική πλευρά του επειδή είναι πολύ σοβαρό. Όχι μόνον (αυτονόητο) καθ'αυτό, αλλά και γιατί μας εκθέτει, ως χώρα, διεθνώς σε μια περίοδο που η σοβαρότητα και η αξιοπιστία είναι απαραίτητα στον αγώνα που διεξάγεται.
Δεν είναι νοητό να διατυπώνονται δημόσια τέτοιες, εκ διαμέτρου αντίθετες, θέσεις.
Ο κος Πρωθ/γος οφείλει να φρενάρει (sic) αυτούς και αυτές που με τις δηλώσεις τους δημιουργούν μείζον πρόβλημα και δεν βοηθούν (Σ.Σ αντίθετα: τορπιλίζουν στην πράξη) την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται να τα βρούμε -κάπως - με τους Δανειστές.
Ακόμη και αν δεχθούμε - κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου ή τον "Αρειανό" που επισκέπτεται ξαφνικά τον πλανήτη Γη και την Ελλάδα -ότι όντως δεν υφίσταται, ή δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος (δικαίωμά μας), πάλι είναι αδιανόητο /ακατανόητο να συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο (μέσα στην ίδια κυβέρνηση):
Και αγώνας για αντιμετώπιση υπαρκτού /παραδεκτού χρέους και άρνηση ύπαρξής του (!).
Κοντολογίς: Ή το αποδεχόμαστε (όπως και τις υπογραφές, τις οποίες, ως Χώρα, έχουμε βάλει) και συνεχίζουμε -όπως ορθά πράττει ο κος Πρωθυπουργός - τις προσπάθειες καλυτέρευσης των όρων, ή σταματάμε κάθε συζήτηση, αφού δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για ......... ανύπαρκτο (;) χρέος.





Υ.Γ Με την ευκαιρία: Χρέος διαπιστωμένο, μετρημένο, υπέρογκο, αναγνωρισμένο, και συμφωνημένο να αποπληρωθεί υπάρχει!
Θα προσθέσω πως: Αποκλείεται να αντιμετωπιστεί όσες διαπραγματεύσεις, βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες,  και αν γίνουν -εκ μέρους οιουδήποτε κυβερνήτη-.
(Περί αυτού μια άλλη φορά).