Μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση – Απαισιόδοξοι οι Έλληνες - MediaΤην απαισιοδοξία των ερωτηθέντων για την πορεία της χώρας καταγράφει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ProRata για τον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο. Σημαντική παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη θέση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα....
(με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%). Αξιώνουν επίσης σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%).

Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Η νουθεσία για συμβιβασμό πλειοψηφεί μόνο στα  ζητήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και της πρόωρης συνταξιοδότησης (63%)

Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, για τον οποίο διατυπώνονται περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες.

Αισιόδοξοι, πάντως, δεν δείχνουν οι ερωτώμενοι για το μέλλον. Το «σκορ» απαισιοδοξίας – αισιοδοξίας είναι 53% - 35%.  

H έρευνα διενεργήθηκε στις 15 και 16  Ιουνίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, στο σύνολο της επικράτειας, από 22 ερευνητές και έναν επόπτη.  Σε αυτήν συμμετείχαν 1006 ερωτηθέντες και 22 ερευνητές.