Το MEGA υπολόγιζε την πληρωμή του 2% (συχνότητες) ως το 2014

Κανονικά υπολόγιζε το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το MEGA ως το 2014. Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η ΕΙΤΗΣΕΕ -πως από το 2012 δεν υπήρχε η υποχρέωση καταβολής του 2% επί των ακαθάριστων εσόδων-, το MEGA, που είναι το πλέον τυπικό κανάλι στην τήρηση των κανόνων, εξαιτίας της μεθοδικότητας...
του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Ηλία Τσίγκα, αποτύπωνε σε όλες τις χρήσεις τη συγκεκριμένη υποχρέωση πληρωμής του τέλους συχνοτήτων. Συγκεκριμένα, στην τελευταία χρήση του 2014 αναφέρεται ρητά πως «για χρήση Διαύλου Ραδιοσυχνοτήτων 1/01-31/12/14, η μητρική εταιρεία επιβαρύνθηκε με ποσό ύψους 1.351.000 ευρώ, έναντι ποσού 1.496.000 ευρώ για την προηγούμενη χρήση, παρά την υφιστάμενη υπό της μητρικής εταιρείας προσφυγή κατά της σχετικής διοικητικής πράξης».

Η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο δεν είναι γνωστό αν έχει συζητηθεί, όμως το βέβαιο είναι πως η τηλεοπτική εταιρεία είχε σχηματίσει τη σχετική πρόβλεψη. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «HOT DOC», η πρώην υπουργός Επικρατείας Σοφία Βούλτεψη είχε επεξεργαστεί σχέδιο της απόφασης επιβολής τελών για το 2014 προς τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, το οποίο όμως δεν δημοσιεύτηκε όσο ήταν υπουργός. Το γιατί όμως δεν εξήγησε μέχρι σήμερα ποτέ το Μαξίμου.


Από τις typologies.gr