Η αστεία κατάληψη του Κόκκινου

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:10

του Κώστα Εφήμερου

Υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα που γράφονται αυτές τις ώρες κατά της κατάληψης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κατάληψη κρύβει μέσα της μια φασιστική διάθεση και αναρωτιούνται αν και οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να μπαίνουν στις καταλήψεις τους....
Νομίζω ότι όσο λογικό και αν ακούγεται αυτό σε όλους όσους δεν ενστερνιζόμαστε την αναρχία οι ίδιοι έχουν άλλη αντίληψη για την πραγματικότητα. Πιστεύουν σε ένα «αντάρτικο» που δικαιολογεί αυτές τις ενέργειες και αντιμετωπίζει με την έννοιας της εχθροπραξίας κάθε κίνηση εναντίον τους.

Ακούγεται επίσης το επιχείρημα της φίμωσης μιας αριστερής φωνής αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι οι ίδιοι κόπτονται και πάρα πολύ για αυτή. Είναι οι οπαδοί του «όλοι (εκτός από εμάς) είστε ίδιοι» και άρα αμφισβητούν ολόκληρη τη λογική δομή του επιχειρήματος.

Ωραία ως εδώ, αλλά τουλάχιστον ρε παιδιά να αφήσουμε τις μαλακίες και να πούμε την αλήθεια. Ακούω το σποτάκι που παίζει κάθε λίγα λεπτά σύμφωνα με το οποίο η κατάληψη έγινε στο Κόκκινο επειδή αποτελεί συστημικό μέσο και φερέφωνο της κυβέρνησης και με πιάνουν τα γέλια.

Αν θέλετε να σας αντιμετωπίζουμε σοβαρά και εμείς θα πρέπει και εσείς να βγείτε και να πείτε «καταλάβαμε τον Κόκκινο γιατί οι Συριζαίοι είναι λίγο μπάχαλοι και δεν έχουν 2 διμοιρίες με ΜΑΤ να τις προσέχει, όπως στο MEGA ή λάκο με κροκόδειλους όπως ο ΣΚΑΪ». Μη μας πουλάτε παραμύθια.

Τώρα όσοι σκέφτονται διαφορετικά θα πουν ότι οι καταλήψεις αυτές τις ημέρες, η βεβήλωση του αγάλματος του Παλαμά, οι καταλήψεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα του ραδιοφωνικού σταθμού στην πραγματικότητα κάνει κακό στο ίδιο το αναρχικό χώρο, τροφοδοτώντας τους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Είναι κρίμα λοιπόν την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει προς διαβούλευση νόμο που καλύπτει τα βασικά αιτήματα η κατάληψη αυτή να συνεχίζεται. Αλλά πάνω από κρίμα είναι αστείο να γίνεται στο όνομα της καταπολέμησης της κακής δημοσιογραφίας.


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/03/blog-post_841.html#ixzz3VHpDCHJU