«Πνίγηκε» στα Πηγάδια! Ήττα για τον ΠΑΟΚ από την Ξάνθη, έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά του από τους «διώκτες» του

«Πνίγηκε» στα Πηγάδια! Ήττα για τον ΠΑΟΚ από την Ξάνθη, έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά του από τους «διώκτες» τουΟ ΠΑΟΚ άφησε… στο Φάληρο τον καλό του εαυτό και δυστυχώς για τους Θεσσαλονικείς δικαιώθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τόνους, μετά τον θρίαμβο της ομάδας του στο «Γ. Καραϊσκάκης».



Στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα του με 4-2. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μία σπουδαία νίκη, απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκαν την χθεσινή γκέλα του Ολυμπιακού, αλλά οι ερυθρόλευκοι μείωσαν τη διαφορά τους από τους Θεσσαλονικείς στους τέσσερις βαθμούς.

Η Ξάνθη δικαιούταν τη νίκη. Με εξαίρεση τα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Ξάνθη ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, ενώ ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή μέρα τον Καπετάνο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ.

Από την  άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με κενά στην άμυνα. Δέχθηκε τέσσερα γκολ, τη στιγμή που στα τέσσερα εκτός έδρας ματς που προηγήθηκαν είχε δεχθεί μόλις ένα.

Η Ξάνθη παρέμεινε αήττητη φέτος στην έδρα της και αισίως έφθασε στους 18 βαθμούς.

Το σκορ στα Πηγάδια άνοιξε ο Καπετάνος μόλις στο 6’. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 38΄με ωραίο σουτ του Αθανασιάδη.


Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη έκανε το 2-1 με τον Λουσέρο, ενώ στο 77’ ο Κλέιτον ήταν αυτός που σημείωσε το 3-1. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει με τον Μακ, αλλά δύο λεπτά πριν από τέλος ο Καπετάνος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο της ομάδας τους, δίνοντας την «χαριστική βολή» στους πρωτοπόρους στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον (80' Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (90'+1' Ομπόντο).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (57' Μακ), Τζανδάρης (80' Μάρτενς), Γκολάσα, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (57' Σαλπιγγίδης).