«Μεταρρυθμιστές για τη Χρεοκρατία και το Πλιάτσικο» τό όνομα της νέας πρωτοβουλίας του Λυκούδη

«Μεταρρυθμιστές για τη Χρεοκρατία και το Πλιάτσικο» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση της Εθελόδουλης Αριστεράς, που παρουσίασε o πρώην βουλευτής της πρώην υπεύθυνης αριστερής ...
(λέμε τώρα) ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση στο μουσείο Μπενάκη.
Ο Σπύρος Λυκούδης στην ομιλία του ανέφερε πως η πορεία της χώρας προς την καταστροφή είναι αδιαπραγμάτευτη και τόνισε την ανάγκη να αναδειχθεί και να στηριχθεί η αναγκαιότητα της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του μνημονιακού τόξου. Ως δεύτερη ανάγκη ανέφερε τη μεγάλη συνάντηση όλων των δυνάμεων του ιστορικού νεοφιλελεύθερου χώρου.
«Από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο που δέρνει αλύπητα τους διαδηλωτές, τους σοσιαληστές, έως και την υπεύθυνη αριστερά», είπε προσδιορίζοντας έτσι το πολιτικό εύρος των δυνάμεων στο οποίο απευθύνεται η νέα πρωτοβουλία. Αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν δυσκολίες ζήτησε από όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του πάθος για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, και των άλλων "εθνικών" ευεργετών.
«Κεντρικό ζητούμενο είναι η ριζική διάλυση του κράτους και των θεσμών και η ολοκλήρωση της κατεδάφισης του παραγωγικού μοντέλου του κράτους», δήλωσε και πρόσθεσε πως «η νέα φάση απαιτεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό, πολιτικό καταστροφικό σχέδιο, ένα νέο συμβόλαιο με τους δανειστές της χώρας».
Ο επικεφαλής της νέας πρωτοβουλίας επέκρινε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη στάση που έχουν επιδείξει τα χρόνια και της κρίσης λέγοντας πως το πολιτικό σύστημα κατάφερε και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο στην εξουσία
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα πρώην στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον Σπύρο Λυκούδη, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως της «Κίνησης των 58», του Ποταμιού, της Ελιάς και άλλων κομμάτων και κινήσεων.
Από τον Ρεπόρτερ μας....
Απίκο Προβοκατορόπουλο