Ποιοι λένε στον Σαμαρά πως στην Αμφίπολη κρύβεται ο Μέγας Αλέξανδρος

samaras-tafos-amfipoli-megas-alexandros-570Η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης ίσως είναι η πρώτη η οποία γίνεται από... ένα ολόκληρο έθνος... Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τις συνεχείς ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο με αυτόν τον τρόπο θέλει να κρατά ενήμερους όσους ενδιαφέρονται προκειμένου και να μην διαδίδονται σενάρια και ψευδείς ειδήσεις.
Οι συνεχείς και εντυπωσιακές ανακαλύψεις στον τάφο της Αμφίπολης, όπως οι εκπληκτικής ομορφιάς Καρυάτιδες [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ] έχουν εξάψει την φαντασία όλων μας. Ποιος μπορεί να κρύβεται στον τάφο; Η σύζυγος και ο γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Κάσσανδρος ή κάποιος άλλος στρατηγός του ή κάποιο πρόσωπο έκπληξη; [Διαβάστε όλα τα σενάρια ΕΔΩ].
Αυτό που προκαλεί όμως ερωτηματικά είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει διαχειριστεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός την όλη κατάσταση. Από την μία τα εντυπωσιακά ευρήματα και το μέγεθος του τάφου, από την άλλη οι συνεχείς, ανακοινώσεις, από την άλλη οι αρχαιολόγοι είναι... σφίγγες, από την άλλη η επίσκεψη Σαμαρά στον τάφο, από την άλλη, οι δύο επισκέψεις της επικεφαλής αρχαιολόγου, Αικατερίνης Περιστέρη στο Μέγαρο Μαξίμου... Τα σημάδια είναι πολλά και μάλιστα ισχυρά έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για ένα μόνο πράγμα, πως μέσα στον τάφο κρύβεται κάποιο πολύ σημαντικό για την εποχή πρόσωπο.
Ωστόσο ο διακαής πόθος όλων είναι μέσα στον τάφο να κρύβεται ένα συγκεκριμένο πρόσωπο: Ο Μέγας Αλέξανδρος. Ένας πόθος ο οποίος πλέον αποτελεί κάτι παραπάνω από υποψία στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι βιαστικές εικασίες του πρώτου διαστήματος σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, όχι μόνο δεν απορρίπτονται, αλλά λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από το υπουργείο Πολιτισμού.
Στέλεχος του υπουργείου δήλωσε στο KoolNews.gr πως «σίγουροι δεν είμαστε για τίποτα μέχρι να μπούμε και να ταυτοποιήσουμε τον “ένοικο” του τάφου. Ωστόσο είμαστε έτοιμοι για όλα. Ο τάφος αποτελεί μοναδικό μνημείο σε όλο τον κόσμο και εάν κρύβεται ο Μέγας Αλέξανδρος εκεί, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών».
Συνέχισε δε τονίζοντας πως: «Όλα τα σημάδια μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά. Ο τάφος αποπνέει μεγαλείο, που σε ελάχιστους ανθρώπους εκείνη την εποχή θα “άξιζε”. Ένας από αυτούς είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος, κάτι που δεν αποκλείεται. Χρέος της Πολιτείας είναι να βρεθεί πανέτοιμη ακόμα και σε αυτό το σενάριο προκειμένου να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση».
Όπως μάλιστα βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει το KoolNews.gr στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται σε αναβρασμό με το σενάριο πλέον να το εξετάζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φέρεται να έχει εισηγηθεί στα υπουργεία Πολιτισμού αλλά και Τουρισμού να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα για το αποτέλεσμα των ανασκαφών, μέχρι και στο ενδεχόμενο να βρεθεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος.