Στο Βατικανό ο Τσίπρας για να δει τον Πάπα Φραγκίσκο – Το προετοίμαζε ένα χρόνο

Τρεις «γραμμές» στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη φορολογία των ακινήτωνΔεν περιορίζεται στις επαφές με την εγχώρια θρησκευτική ηγεσία ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνει άνοιγμα και… στον Καθολικισμό επισκεπτόμενος την Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί τον Πάπα Φραγκίσκο σε ιδιωτικό ραντεβού στο Βατικανό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη κανονίστηκε σε άμεση συνεννόηση τόσο με την Αρχιεπισκοπή όσο και με το Πατριαρχείο και ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός αρχηγός, με τον οποίο θα έχει συνάντηση ο Ποντίφικας.

Ένας πολύ μικρός αριθμός συνεργατών του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνώριζε το θέμα, για το οποίο οι πρώτες σκέψεις είχαν γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο. Η συνάντηση επιβεβαιώνεται από κύκλους της Κουμουνδούρου μεν, η ατζέντα της συνάντησης όμως κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς οι γνωρίζοντες είναι μόνο οι πολύ στενοί συνεργάτες του κυρίου Τσίπρα, οι οποίοι δεν αποκάλυψαν τίποτα, μιας και η είδηση διέρρευσε από εκκλησιαστικούς κύκλους στο εκκλησιαστικό portal dogma.gr.

Είναι προφανής η σημειολογία της κίνησης του κ. Τσίπρα που πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όχι μόνον ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή αριστερά και υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Ιταλία. Παράλληλα, το προφίλ του νέου Πάπα ταιριάζει απόλυτα για να προστεθεί η κοινή τους φωτογραφία τους στο άλμπουμ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατάγεται από την Αργεντινή, έχει σαφείς θέσεις και δράσεις για τη φτώχεια, τα κοινωνικά κινήματα και έχει προλάβει σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει ανοίγματα στην κοινωνία που δεν έκανε το Βατικανό επί αιώνες.