Ποιος και γιατί βάζει βόμβες στον Γιάννη Σμπώκο – Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Ποιος και γιατί βάζει βόμβες στον Γιάννη Σμπώκο - Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ.Για τρίτη φορά μέσα σε ελάχιστους μήνες ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό Γιάννης Σμπώκος, γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί Άκη Τσοχατζόπουλου, γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης.
Αρχικά, το Απρίλιο στόχος της επίθεσης ήταν το σπίτι του καταδικασμένου, μαζί με τον πρώην υπουργό Άμυνας, για τις μίζες στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων.
Ακολούθησε έκρηξη τον Μάιο, στο κτίριο -Κολοκοτρώνη και Κύπρου στη Νέα Ερυθραία- που στεγάζει το εστιατόριο La Scala, της αδελφής του κ. Σμπώκου. Από την έκρηξη εκείνη είχε υποστεί σημαντικές ζημιές το εστιατόριο, αλλά και το σπίτι της αδελφής του κ. Σμπώκου που συστεγάζεται.
Τότε, η ιδιοκτήτρια είχε δηλώσει ότι θα γίνουν αμέσως οι απαιτούμενες επισκευές για να λειτουργήσει ξανά.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι άγνωστοι βομβιστές χτύπησαν ξανά, και πάλι στο ίδιο σημείο. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα.
Προκλήθηκαν πάλι σοβαρές ζημιές στο εστιατόριο, και σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ' έξω, ενώ έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί ερευνούν τον χώρο για την ανεύρεση στοιχείων και υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμου.
Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ
Οι συνεχόμενες βομβιστικές επιθέσεις με επίκεντρο τον Γιάννη Σμπώκο έχουν προβληματίσει την Ελληνική Αστυνομία που ψάχνει τον συνδετικό κρίκο και το κίνητρο. Χωρίς να αποκλείεται τίποτε, σημειώνεται πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Άρα, προσπαθούν να διερευνήσουν αν πρόκειται για ανοικτούς λογαριασμούς που έχει ο κ. Σμπώκος με κάποιους, αν πρόκειται για προειδοποιήσεις - εκφοβισμούς και με ποιο διακύβευμα. Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο εκβιασμού.