Σβήνουν τα φώτα στο Μαξίμου

Σβήνουν τα φώτα στο ΜαξίμουΣε "μεγάλη ήττα" οδηγεί την κυβέρνηση ο αγώνας των εργαζομένων, της κοινωνίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την περιφρούρηση του δημόσιου αγαθού της ενέργειας και την ακύρωση, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ"...

Η κυβερνητική προπαγάνδα περί "συντεχνιών" που στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον έχει πέσει στο κενό, καθώς έχει καταστεί πασίδηλο ότι αν κάποιος επιβουλεύεται το κοινωνικό συμφέρον, είναι η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων προχωρούν παρά την κυβερνητική προσπάθεια να ανακοπούν με διοικητικό - δικαστικό τρόπο. Οι βουλευτές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να υπερασπισθούν δημοσίως το νομοσχέδιο για τη διάλυση της ΔΕΗ και συντηρούν τα ερωτηματικά για τη στάση τους στη Βουλή. Άκαρπη μένει και η εντεινόμενη τις τελευταίες ημέρες κυβερνητική επιχείρηση να διεμβολιστεί η αντιπολίτευση στο θέμα του δημοψηφίσματος που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ διευκρίνισε χθες πως η πρόταση που θα καταθέσει θα αφορά και τη "μικρή ΔΕΗ", οπότε οι επιμέρους προτάσεις μπορεί να αθροιστούν, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.