Από εφτάρα σε…τριάρα, Βραζιλία – Ολλανδία 0 – 3

brazilia-ollandia-0-3-570Η Βραζιλία για ένα ακόμα ματς απογοήτευσε στην τελευταία της παράσταση και μέσα σε λίγες ημέρες κατόρθωσε να δεχθεί δέκα γκολ. Εφτά από την Γερμανία και τρία από την Ολλανδία. Συνεπώς η Ολλανδία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην διοργάνωση και η Βραζιλία τέταρτη...
Η κακή μέρα από το...2' φαίνεται!
Η Βραζιλία, στην τελευταία της παράσταση, συνέχιζε να απογοητεύει. Μόλις στο 2° λεπτό ο Τιάγκο Σίλβα ανατρέπει τον Ρόμπεν εκτός περιοχής. Ο Αλγερινός, καταλογίζει – κακώς – πέναλτι και κακώς πάλι, τιμωρεί τον Σίλβα μόνο με την κίτρινη κάρτα, καθώς ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Παρί Σεντ Ζερμαίν είναι ο τελευταίος παίκτης και θα έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και να πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια.
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι εκτέλεσε με υποδειγματικό τρόπο το πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε» και έβαλε την Βραζιλία σε μπελάδες. Δεκατρία λεπτά αργότερα η άμυνα της Βραζιλίας ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Νταβίντ Λουίς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα έκανε πάσα στον Μπλιντ κι εκείνος από το ύψος του πέναλτι, κοντρόλαρε και με την ησυχία του πλάσαρε τον Ζούλιο Σέζαρ.
Το κερασάκι στο...τέλος!
Η Βραζιλία παρότι πίεζε για να μειώσει στο σκορ δεν κατάφερε να το πετύχει μιας και της έλλειπαν πολλά άλλα στοιχεία, όπως επικοινωνία μέσα στο γήπεδο, ο ρόλος του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και ο ηγέτης. Η Ολλανδία δεν αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα και με τον Βίναλτντουμ στο 91' διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Οι συνθέσεις:
Βραζιλία: Σέζαρ, Μαϊκόν, Τιάγκο Σίλβα, Λουίζ, Μάξουελ, Παουλίνιο, Γκουστάβο, Ραμίρες, Όσκαρ, Γουίλιαν, Ζο.
Ολλανδία: Σίλεσεν, Κάιτ, Ντε Βρι, Φλάαρ, Μάρτινς, Μπλιντ, Βίναλντουμ, Ντε Γκούζμαν, Κλάζι, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.