Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο… Φώτης Κουβέλης

Μπορεί να παραιτήθηκε, έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης θα παραμείνει στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ καθώς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδριάζει από το Σάββατο, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα αποχώρησής του από την προεδρία.

Οι εσωκομματικές διεργασίες όμως θα συνεχιστούν κανονικά προκειμένου να αντικατασταθούν όσα μέλη αποχώρησαν από την Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ αποφασίστηκε έκτακτο συνέδριο τον Ιούλιο παρά την πρόταση που έκανε ο ......

Φώτης Κουβέλης για τον Οκτώβριο.
 


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αντέδρασαν ακούγοντας τον Δημήτρη Χατζησωκράτη και τον Θόδωρο Μαργαρίτη να αναλαμβάνουν μεν τις ευθύνες τους αλλά να μην υποβάλουν παραίτηση, όπως έκαναν ο Παναγιώτης Παναγιώτου και χθες ο Σάκης Παπαθανασίου.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην ομιλία του είχε ζητήσει συγγνώμη από τα μέλη και τους ψηφοφόρους για το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι θα υπέβαλλε άμεσα την παραίτησή του εφ όσον είχε διασφαλισθεί μια συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης αντέκρουσε την κριτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα λέγοντας ότι έχει συμβάλλει σημαντικά στην δράση του κόμματος στη Βουλή. Αρνήθηκε ότι κρυφός στόχος είναι πλέον να στραφεί η ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η συμβολή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες για την Κεντροαριστερά αλλά θα είναι δύσκολη μια προγραμματική συμφωνία.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε στα σενάρια που τον θέλουν να προτείνεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι παραμένει ενεργός πολιτικός και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μίλησε για την εκλογική κατάρρευση του κόμματος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «το κόμμα έκανε λάθη, όχι ο κόσμος».