Ενώπιον ανακριτριών σήμερα ο Γιάννης Καζαντζόγλου

Ενώπιον ανακριτριών σήμερα ο Γιάννης ΚαζαντζόγλουΣυμπληρωματικές εξηγήσεις στις ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου καλείται δώσει σήμερα ο Γιάννης Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητό του Γιώργου Ρουπακιά τη βραδιά της δολοφονίας.

Περισσότερες από δέκα ώρες απολογείτο χθες ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος, σύμφωνα με τς πληροφορίες επιχείρησε να καλύψει τις αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να έχει υποπέσει στις προηγούμενες απολογίες του αλλά και τα κενά που είχε αφήσει στις αφηγήσεις. Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δικαστικών λειτουργών επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι ήταν ένας απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. «Δεν είμαι εθνικοσοσιαλιστής», φέρεται να είπε.

Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τις πολλές φωτογραφίες, που υπάρχουν στη δικογραφία, στις οποίες απαθανατίζεται στο πλευρό βουλευτών αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να απάντησε «ότι ο καθένας μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες δίπλα στους βουλευτές» και αυτό ήταν κάτι που του άρεσε. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως είχε τραβήξει 14.000(!) φωτογραφίες. Αναφερόμενος στα όπλα τα οποία εμφανίζονται στις επίμαχες φωτογραφίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απάντησε πως πρόκειται για αεροβόλα και όχι αληθινά όπλα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας Φύσσα σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή ηθικοί αυτουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον Γιάννη Καζαντζόγλου , ο οποίος φέρεται ως συνεργός του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λέγοντας πως το μοιραίο βράδυ δεν ήταν μαζί του.

Οι κατηγορούμενοι Ρουπακιάς και Καζαντζόγλου είχαν κληθεί από τις δικαστικές αρχές στις αρχές Απριλίου με αφορμή τα πρόσφατα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία οι εφέτες ανακρίτριες συνέταξαν συμπληρωματικά κατηγορητήρια. Μεταξύ άλλων τα συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν όπλα που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννη Καζαντζόγλου.

Τις επόμενες ημέρες κλείνει ο κύκλος των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων, ενώ αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την κλήση προς απολογία και για όσους βουλευτές της Χρυσής Αυγής η Βουλή προχωρήσει στην άρση της ασυλίας των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας με βάση το αίτημα των εφετών ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.