Εισήγηση «βόμβα» να παραταθεί η ελληνική προεδρία και το β’ εξάμηνο του 2014

eishghsh-bomba-na-paratathei-h-ellhnikh-proedria-kai-to-b-eksamhno-toy-2014Με μια εισήγηση έκπληξη έφτασε στην Αθήνα ο Όλι Ρέν για να συμμετάσχει στο Eurogroup.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο ευρωπαίος αξιωματούχος φέρνει στις βαλίτσες του την πρόταση των Μπαρόζο και Ρομπάι οι οποίοι έχουν εγκρίνει την παράταση της επιτυχημένης κατά γενική ομολογία ελληνικής προεδρίας και το β' εξάμηνο του 2014.

 Σύμφωνα με το παρασκήνιο της υπόθεσης, για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κατά τη διάρκεια ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπνευστής της κολακευτικής πρότασης για τη χώρα μας ήταν η Άνγκελα Μέρκελ.

Το δυναμικό παρών της ελληνικής προεδρία- ας μην ξεχνάμε πως μόλις πάτησε το πόδι του στην Κριμαία ο Ευάγγελος Βενιζέλος προεδρεύων του Συμβουλίου Εξωτερικών της Ε.Ε.,η Κριμαία αποσχίστηκε από την Ουκρανία- αλλά και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς εντυπωσίασαν τους Ευρωπαίους ετέρους οι οποίοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει με την πρόταση της Καγκελαρίου.

Τέλος να σημειωθεί πως και η επίσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης στην Αθήνα σήμερα και αύριο συνετέλεσε προς αυτήν την κατεύθυνση αφού ο καιρός είναι εξαιρετικός και έχουν ενθουσιαστεί με το κλίμα και την ατμόσφαιρα.

Άντε καλό μας μήνα!