Ανεξαρτητοποιήθηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής – Τι λέει στην επιστολή του

Για πρώτη φορά εν ενεργεία βουλευτής και μέλος της Χρυσής Αυγής φαίνεται να αποδέχεται την εγκληματική δράση της Οργάνωσης και να διαχωρίζει τόσο κάθετα τη θέση του. Στην επιστολή βόμβα που έστειλε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λάρισας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος υπαινίσσεται μάλιστα και απειλές ή πιέσεις προκειμένου να μην διαχωρίσει νωρίτερα τη θέση του.

Η επιστολή ουσιαστικά αποτελεί και έμμεση επιβεβαίωση των κατηγοριών, είναι δε λείαν αποκαλυπτική. Να σημειώσουμε ότι ο .......κ. Αλεξόπουλος έχει κληθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να διατυπώσει τη θέση του για την άρση ασυλίας που έχει ζητηθεί από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής την ερχόμενη Τρίτη.

 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης που ενημερώθηκε για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή δήλωσε στο "Βήμα Fm"  ότι ανεξάρτητα από την κίνησή του αυτή θα κληθεί την Τρίτη στην Επιτροπή. Προφανώς ο κ. Αλεξόπουλος διαχωρίζοντας τη θέση του επιχειρεί να απεκδυθεί των όποιων ποινικών ευθυνών.

Ολόκληρη η επιστολή του έχει ως εξής

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»


Χρυσή Αυγή: Προδότης και συκοφάντης ο Αλεξόπουλος

«Προδότη» και «συκοφάντη» χαρακτηρίζει τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο η Χρυσή Αυγή, καλώντας τον να παραδώσει την έδρα του, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που επίσημου site της οργάνωσης.

Ολόκληρη η ανάρτηση
«Η τρομοκρατία του ανθελληνικού καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής, οι δολοφονίες και οι απειλές φυλάκισης ΟΛΩΝ των βουλευτών, ήταν λογικό να μετατρέψουν έναν απλό άνθρωπο σε συκοφάντη και σε προδότη.

Ο εν λόγω βουλευτής, που ήταν ενεργό μέλος του κόμματος από το 1996, συνέπραξε με την εγκληματική οργάνωση του αντισυνταγματικού τόξου που δολοφονεί χιλιάδες Έλληνες και καταστρέφει το μέλλον της Πατρίδας μας.

Τον καλούμε να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια των πολιτών που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως μοναδική ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδος απέναντι σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς.
Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας»