«Ευχαριστώ τους Έλληνες»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που «έφυγε» μετά 269 ημέρες σε κώμα που προκλήθηκε από χτύπημα δακρυγόνου στο κεφάλι τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Σάμι Ελβάν είπε στο «Έθνος της Κυριακής»: «Θέλω όλοι να θυμούνται τον γιο μου όπως τους ναυτικούς, τους στρατιώτες, τους μάρτυρες...


Ο πατέρας του «Αλέξη» της Τουρκίας μιλά για τον αδικοχαμένο γιο του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον ελληνικό λαό για την συμπαράσταση του.


«Όπως και να’ χει ο Μπερκίν ήταν ένα παιδί και αυτή τη στιγμή έχει όλο τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτόν. Δεν θέλω να ξεχαστεί. Εφόσον ζουν οι άνθρωποι που βγαίνουν και διαδηλώνουν στον δρόμο, θα πει ότι ζει και ο δικός μου γιος. Γιατί αυτοί που ήταν και είναι στους δρόμους διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Ίσως να ήταν και ο δικός μου γιος έξω γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι πήγαινε να αγοράσει ένα καρβέλι ψωμί. Έφυγε τόσο άδικα. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Αυτή τη στιγμή το κεφάλι μου είναι βαρύ και γεμάτο.

Στέλνω τα βαθιά μου χαιρετίσματα σε όλους τους φίλους στην Ελλάδα που έδειξαν ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και που τίμησαν τη μνήμη του παιδιού μου. Μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά τα συναισθήματα. Είστε και εσείς οικογένειά μου, γιατί πάνω απ’ όλα αυτό που μετράει είναι ο άνθρωπος» προσθέτει συγκινημένος ο Σάμι Ελβάν.