ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Στη χώρα της φτώχειας, της ανεργίας, της κλεψιάς από το κράτος, και ένα σωρό άλλων, η κατάσταση εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και λογική.
Ήταν τότε που «άνοιξαν» τα σύνορα, πριν χρόνια, και γεμίσαμε με ότι ήθελαν να ξεφορτωθούν οι γείτονες μας, από καταδίκους φυλακών, μέχρι και ένας Θεός ξέρει τι άλλο, είναι και σήμερα, ΤΩΡΑ, που μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα τα ίδια με το χθες, ίσως και χειρότερα «καρυδιάς καρύδια».
Πρόσφατα, διαβάσαμε για σύλληψη σε χωριό της Χαλκιδικής Βούλγαρου που εκκρεμούσε σε βάρος τους διεθνές.............
ένταλμα σύλληψης (το μπουμπούκι αυτό είναι μπλεγμένο σε ανθρωποκτονία), το ίδιο και πριν λίγο καιρό, για άτομα άλλης εθνικότητας, και πόσα ακόμα, με τις διάφορες «μαφίες» που δρουν στη χώρα, για συμβόλαια θανάτου, κλπ.
Το «κράτος», είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.
Αφού διέλυσαν τα σώματα ασφαλείας με τα μεγάλα και «άπαικτα» σχέδια τους, με τις περικοπές, με χίλια δυο, περιμένουν ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια.
ΠΩΣ όμως να  αισθανθούμε ασφαλείς όταν βλέπουμε μια αστυνομία (που λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού) ΧΩΡΙΣ αυτοκίνητα, χωρίς ατομικό εξοπλισμό του προσωπικού, χωρίς καύσιμα, που οι «ηγέτες» μας κοιτάζουν να την χρησιμοποιούν κυρίως για κατασταλτικά μέτρα;
ΠΩΣ να αισθανθούμε ασφαλείς, όταν καθημερινά βλέπουμε στις γειτονιές μπουλούκια αλλοδαπών που σκαλίζουν τους κάδους και μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών να πάρουν ότι βρουν;
ΠΩΣ να αισθανθούμε ασφαλείς όταν έχουμε απαγωγές ανηλίκων, ναι, απαγωγές ανηλίκων από αλλοδαπούς, κλοπές σε καθημερινή βάση, και γκετοποίηση περιοχών σε πόλεις αλλά και στην επαρχία;
Η χώρα είναι γεμάτη από κάθε καρυδιάς καρύδι.
Ξέφραγο αμπέλι.
Οι «προοδευτικοί» κατάργησαν τα στρατόπεδα στη μεθόριο στρώνοντας το χαλί στον κάθε λαθραίο να μπαίνει με την άνεση του στην Ελλάδα.
Όπως είπα και πιο πάνω, την αστυνομία την ΔΙΕΛΥΣΑΝ.
Άλλωστε, στη χώρα μας καμία κυβέρνηση δεν άφησε να λειτουργήσει σωστά η αστυνομία.
ΟΛΟΙ την έχουν μπαλάκι στα γούστα τους και την «πλάθουν» όπως θέλουν αυτοί.
Κάθε καρυδιάς καρύδι στη χώρα μου, στον τόπο μου.
Και προσοχή, δεν είμαι ρατσιστής, ξέρω και για τα δικά μας «μπουμπούκια», απλά η κατάσταση με τους αλλοδαπούς εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει και δεν γίνεται τίποτα.
Και θα γίνω ρατσιστής, και μάλιστα ο χειρότερος που υπάρχει, όχι για τους ξένους, αλλά για τους δικούς μας, τα γραβατωμενα γαϊδούρια που διέλυσαν τα πάντα στη χώρα, και έχουν το θράσος να εμφανίζονται δημόσια, να μιλούν, και να διεκδικούν εκ νέου θέσεις και αξιώματα.
Θα γίνω ρατσιστής λοιπόν για ΑΥΤΟΥΣ που ευθύνονται για το χάλι της χώρας μου.
Γι αυτούς που η ανικανότητα τους καθημερινά δίνει την ευκαιρία στην εγκληματικότητα να μεγαλώνει.
Γι αυτούς που αποδυνάμωσαν την αστυνομία, και επαναλαμβάνω, αν δεν ήταν το φιλότιμο του προσωπικού της, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Σε καιρούς «προόδου» και μεταρρυθμίσεων, καταντήσαμε να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε μόλις πέσει η νύχτα στον τόπο μας!
Που είναι τα χρόνια τα παλιά, που το κλειδί ήταν πάνω στην πόρτα, που δεν φοβόσουν να αφήσεις ανοιχτό το σπίτι, το αυτοκίνητο, δεν φοβόσουν να αφήσεις το παιδί σου να παίξει στη γειτονιά, δε φοβόσουν μη σε σκοτώσουν για λίγα ευρώ…..
Τώρα βλέπουμε να συλλαμβάνονται διάφοροι αλλοδαποί, να τους απελαύνουν την μια μέρα, και την άλλη να ξαναμπαίνουν στη χώρα.
Να συλλαμβάνονται κακοποιοί, και την άλλη μέρα να είναι πάλι ελεύθεροι.
Και να μην ξεχνιόμαστε, το τίμημα για την τήρηση του νόμου, η αστυνομία το έχει πληρώσει πολύ ακριβά, με τις ζωές πολλών στελεχών της.
Άλλωστε, την στέλνουν να αντιμετωπίσει το έγκλημα με «νεροπίστολα», όταν οι κακοποιοί είναι εξοπλισμένοι με βαρύ και σύγχρονο οπλισμό.
Η χώρα που ΑΠΑΙΤΕΙ να νοιώθει ασφαλής, αλλά οι εκαστοτε κυβερνήσεις της αφαιρούν την όποια δυνατότητα ασφάλειας.
Να δούμε ΠΟΤΕ θα αλλάξει αυτό.

Βασίλης Τσούγκαρης