Οι Πρώτες δικαστικές αποφάσεις για τα προιόντα..αλόγου

Οι Πρώτες δικαστικές αποφάσεις για τα προιόντα..αλόγουΟ σάλος που προκλήθηκε πέρυσι με τις εταιρίες που χρησιμοποιούσαν κρέας αλόγου στα προϊόντα τους ήταν μεγάλος. Οπως διαπιστώθηκε από τον ΕΦΕΤ, γνωστές αλλαντοβιομηχανίες (Νίκας, Υφαντής κλπ), αλλά και εταιρίες επεξεργασίας τροφίμωνβ χρησιμοιποιούσαν κρέας αλόγου... που σέρβιραν στους καταναλωτές τους...
Δύο εταιρίες η «Χούτος Catering A.E.» και η «Τ&Τ Foods AE» Μονάδα Επεξεργασίας Τροφίμων, οι οποίες  χρησιμοποιούσαν κρέας αλόγου, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με το αίτημα της εξαπάτησης - παραπλάνησης. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης μετά την εξέταση της υπόθεσης των δύο εταιριών, τους έκρινε αθώους, για το αδίκημα της διακίνησης μη ασφαλών προϊόντων.
Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι οι δυο πιστοποιημένες εταιρείες με συστήματα ασφαλείας τροφίμων δεν προβλέπετο να κάνουν έλεγχο ανίχνευσης DNA, ενώ τονίσθηκε πως στη χώρα μας δεν υπάρχει κρατικό πιστοποιημένο εργαστήριο, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι DNA σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.Οι εκπρόσωποι των δυο εταιρειών ανάφεραν ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης επιτηδείων από το εξωτερικό που εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες του συστήματος ελέγχων σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων, όσο και των καταναλωτών.
Παρά τη δικαίωσή τους από το δικαστήριο, οι εκπρόσωποι των εταιρειών εξέφρασαν την πικρία τους για τον διασυρμό που υπέστησαν αλλά και τον οικονομικό αντίκτυπο που είχε στις εταιρείες τους η όλη υπόθεση.
Μάλιστα σε επιστολή του πριν από μερικές ημέρες προς τα μέσα ενημέρωσης της Ροδόπης, ο κ. ο Αντώνης Χούτος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Χούτος Catering», χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του ΕΦΕΤ, τονίζοντας πως ο τρόπος δημοσίευσης των προστίμων, χωρίς να είναι τελεσίδικες οι αποφάσεις, δημιούργησε αναστάτωση στους καταναλωτές ενώ διευκρινίζει παράλληλα, ότι η δική του εταιρεία αγόρασε έτοιμα και επώνυμα προϊόντα, χωρίς να έχει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους, προϊόντα τα οποία και απέσυρε αμέσως από την αγορά μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τα προϊόντα που περιείχαν κρέας αλόγου.
ΠΗΓΗ: fpress