Ευρωψηφοδέλτιο «Ελιάς»: Όχι Παπανδρεϊκών – Επελαύνουν οι Λοβερδικοί

Πόρτα από τους Παπανδρεϊκούς έφαγε η ‘Ελιά», αφού τόσο ο Γιώργος Πεταλωτής που το σκεπτόταν, όσο και ο Παύλος Γερουλάνος που το ήθελε και το επεδίωκε αρνήθηκαν τις προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους.

Η άρνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα αποστασιοποίησης από τα κομματικά δρώμενα της πλευράς Παπανδρέου τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής.

Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης των οργανωτικών υπευθύνων της «Ελιάς» πριν λίγο στο........

«Κάραβελ» προκειμένου να προχωρήσει η συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου με τους υποψήφιους που προτείνει ''το ΠΑΣΟΚ και οι… φίλοι του''  και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους αρνήθηκε τη συμμετοχή του.

Ειδικά για τον κ. Κωνσταντινόπουλο το θέμα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, αφού θα έπρεπε να χάσει την κοινοβουλευτική  έδρα του στην Αρκαδία κυνηγώντας το δύσκολο ενδεχόμενο εκλογής με σταυρό, σε μια φάση που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σοβαρή κάμψη των ποσοστών του.

Από το υπάρχον ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο είχε συνταχθεί απόφαση του Γ. Παπανδρέου, υποψήφια θα είναι μόνο η στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και υποδειχθείσα τότε από αυτόν, Συλβάνα Ράπτη, ενώ και η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου,  Άννυ Ποδυματά αρνήθηκε την πρόταση συμμετοχής της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι η Αντζελα Γκερέκου, που σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με συνεργάτες και φίλους της στην Κέρκυρα, θα είναι υποψήφια ανεξάρτητου συνδυασμού για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Επίσης, μια ακόμα υπουργός επί Γ. Παπανδρέου, η Κατερίνα Μπατζελή θα είναι υποψήφια για την ευρωβουλή. Η κυρία Μπατζελή δεν είναι στη Βουλή και έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και καιρό από τον κύκλο  του Γ. Παπανδρέου και το ευρωψηφοδέλτιο της δίνει ευκαιρία επικοινωνιακής επανόδου ενόψει και των εθνικών εκλογών, που κατά τα φαινόμενα κοντοζυγώνουν.

Στη λίστα της «Ελιάς» ως τώρα σίγουροι  υποψήφιοι είναι  οι: Παντελής Καψής, Εύα Καϊλή, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ευθύμης Καρδαράς, Βάσω Σουλαδάκη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Θ. Τσίκας και Θανάσης Χειμωνάς από το ΠΑΣΟΚ, από τους «58» Γιώργος Βερνίκος και  Νίκος Μπίστης, και από το κόμμα Λοβέρδου Ευθύμης Καρδάρας,  Δ.Καρέλλας, Ν.Τσολακίδης, Απ.Ψωμάς και Κατερίνα Λαμπροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι θα ενταχθούν και από την κίνηση των «Νέων Μεταρρυθμιστών» οπό και  διαφωνούντες και «φρέσκοι» αποχωρήσαντες από τη  ΔΗΜΑΡ που συγκρότησαν την κίνηση «Μεταρρύθμιση Τώρα».