ΣΥΡΙΖΑ καλεί Αβραμόπουλο για τα υποβρύχια

ypobrixiaΉδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν άνοιξε τα χαρτιά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μία επιθετική ανακοίνωση, ζητώντας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με το ποιος θα πληρώσει το κόστος ναυπήγησης, τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί χωρίς να έχει παραληφθεί κανένα υποβρύχιο, αλλά και αναφορικά με την τύχη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία...

Χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε νέα διάσταση στο θέμα, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο βουλευτής-μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Γιώργος Βαρεμένος, ζήτησαν να κατατεθεί το κείμενο της συμφωνίας στη Βουλή και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να λάβει γνώση της συμφωνίας πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την κυβέρνηση, καθώς έχει προγραμματιστεί για σήμερα ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα τη συμφωνία. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν τα μέλη δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.