ΟΤΑΝ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ


 Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Μέσα σε όλα τα στραβά και ανάποδα, γεγονότα που καθημερινά κάνουν εφιαλτική τη ζωή μας όπως η ανεργία, η γενικότερη κρίση, η φτώχεια, κλπ, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα στραβό, η γελοιότητα.
Ένα από τα «παράγωγα» της αγνοίας, αλλά και της μικροψυχίας.
Να πως έχουν τα γεγονότα.
Δήμος Νέας Προποντίδας, πλησιάζει η γιορτή του Ευαγγελισμού, και όπως ΟΛΟΙ οι δήμοι της χώρας, έβγαλαν το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και τους υπεύθυνους , τους.......
έχοντες το «γενικό πρόσταγμα» για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, την τήρηση του προγράμματος.
Οι «υπεύθυνοι» αυτοί, προερχόταν από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα, μου τράβηξε την προσοχή μια «καινοτομία» για φέτος.
Κάθε χρόνο, την παρέλαση άνοιγε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με τα μηχανοκίνητα και τα πεζοπορα τμήματα της.
Όπως είναι γνωστό, η Ε.Ο.Δ στελεχώνεται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
Πολλοί εξ αυτών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και απλοί εργαζόμενοι που μετά από την παρέλαση, επιστρέφουν στις εργασίες τους.
Φέτος όμως, με την τοποθέτηση στο τέλος των τμημάτων, πρόεκυπτε πρόβλημα καθυστέρησης αφού η παρέλαση ξεκινούσε και τελείωνε αργά…
Έπρεπε κάτι να γίνει, οπότε οι υπεύθυνοι της ομάδας μίλησαν με τον «αρμόδιο» προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Να διευκρινίσω, ότι στην παρέλαση των Μουδανιών συμμετέχουν και άτομα της Ε.Ο.Δ και από άλλες περιοχές του Νομού, και όχι μόνον.
Ο «αρμόδιους» δάσκαλος, ήταν ανένδοτος, και σαν να μη φτάνει αυτό, χαρακτήρισε «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ» την ομάδα….
βέβαια, στο τέλος παρέλασαν πρώτοι οι Εθελοντές της Ε.Ο.Δ προς απογοήτευση του οι οποίοι όπως κάθε χρόνο καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Θέλω να σταθώ εδώ, και να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις που ΔΕΝ θα αρέσουν σε πολλούς, αλλά όπως έλεγαν και οι παλιοί, «ΞΥΔΙ».
Αγαπητοί μου δάσκαλοι και δασκάλες,, όχι μόνο των Μουδανιών, αλλά και ΟΛΗΣ της χώρας.
ΕΣΕΙΣ είστε εκείνοι που εκπαιδεύετε τα παιδια μας, και που θα πρέπει να τους μάθετε (αν δεν βαριέστε και δεν σας χαλαει) ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, και να τα προτρέψετε να γίνουν εθελοντές.
Οι «καραγκιόζηδες» όπως τους χαρακτηρίσατε (τίτλος ΤΙΜΗΣ αφού μιλάμε για λαϊκό ΗΡΩΑ) είναι εκείνοι που ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ μόλις ειδοποιηθούν, θα παρατήσουν δουλειές και οικογένειες για να τρέξουν να συνδράμουν στον συνάνθρωπο, που ενδεχομένως να είστε και εσείς αν και όπως αποδεικνύετε ΔΕΝ το αξίζετε.
Η Ε.Ο.Δ κυρίες και κύριοι, ναι, αυτοί που ΕΣΕΙΣ χαρακτηρίζετε καραγκιόζηδες, έχει περγαμηνές και ΙΣΤΟΡΙΑ προσφοράς τέτοια, που το λειψό μυαλό σας δεν μπορεί να φανταστεί.
Το θέμα ΔΕΝ είναι το αν θα κάνουν πρώτοι , δεύτεροι, η τελευταίοι παρέλαση, είναι πολύ πιο βαθύ μόνο που το εκπαιδευτικό σας μυαλό σκεφτεται άλλα, ίσως να τελειώσετε γρήγορα, να μην υπάρχουν καν στην παρέλαση οι εθελοντές, για να πατέ μια ώρα αρχύτερα για τα ουζάκια σας.
Η συμπεριφορά σας προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στην κοινωνία των Μουδανιών.
Σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, και ΜΑΚΑΡΙ οι κοινωνίες στις οποίες ζείτε και εργάζεστε να έχουν πολλούς τέτοιους καραγκιόζηδες για να σώζουν ζωές, κάτι που ΕΣΕΙΣ δεν είστε άξιοι να κάνετε.

Βασίλης Τσούγκαρης