Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 3-4

kafeneio sp
Σε ένα "clásico" με δύο ανατροπές και τρία πέναλτι η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-3 την Ρεάλ στην Μαδρίτη και πλησίασε στον βαθμό την κορυφή. Χατ-τρικ ο Μέσι που έσπασε δύο ακόμη ρεκόρ (videos)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-3 την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και έβαλε φωτιά στην κορυφή, καθώς η Ατλέτικο έπιασε σε αυτήν την "βασίλισσα" και η "Μπάρτσα" είναι έναν βαθμό πίσω τους.

Το ματς είχε δύο ανατροπές, πρώτα για την Ρεάλ με τα δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και εν συνεχεία για την Μπαρτσελόνα με το χατ-τρικ του Μέσι, ο οποίος έκανε δύο ακόμη μεγάλα ρεκόρ. 

Μετά το 2-2 και το υπερθέαμα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο και τα τρία γκολ ήταν με πέναλτι, το πρώτο ανύπαρκτο για την Ρεάλ, ενώ στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος.

Ο Λιονέλ Μέσι ισοφαρίζοντας σε 2-2 λίγο πριν το ημίχρονο έφτασε τα 19 γκολ κόντρα στην Ρεάλ, έτσι είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των "clásicos", ξεπερνώντας τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Αργότερα βέβαια πέτυχε και 20ό και 21ο, φτάνοντας τα 235 στο ισπανικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 2η θέση της ιστορίας, ξεπερνώντας τον Μεξικανό, Ούγκο Σάντσες (Ρεάλ), που έχει 234.

Ο Κάρλο Αντσελότι παραμένει λοιπόν χωρίς νίκη επί της Μπαρτσελόνα από το 2004 (με Μίλαν), ενώ η ομάδα του φέτος δεν πήρε κανένα ντέρμπι στο πρωτάθλημα καθώς έχασε δύο φορές από την Μπαρτσελόνα, ενώ είχε μία ήττα και μία ισοπαλία με την Ατλέτικο.

Οι παίκτες της Ρεάλ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια στήριξης στον Χεσέ Ροντρίγκεθ, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες...