Οκτώ οι υποψήφιοι για το Δήμο της Αθήνας

Οκτώ είναι συνολικά οι υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται με διπλή υποψηφιότητα.

Μπορεί επίσημος υποψήφιος είναι ο βουλευτής Β' Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος, αλλά την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και οΝικήτας Κακλαμάνης, ως ανεξάρτητος.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο την υποψηφιότητά του δηλώνοντας παρόν με όλες του τις δυνάμεις για να γίνει, όπως είπε, ξανά η Αθήνα η πόλη που μας αξίζει. Από πλευράς του ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι απευθύνεται στη λαϊκή βάση γιατί από εκείνη προέρχεται.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο 34χρονος υποψήφιος είναι οικονομολόγος, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.

«Οι προτεραιότητες θα είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους δημότες που συνθλίβονται από τις μυλόπετρες της λιτότητας», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σακελλαρίδης.

Γιώργος Καμμίνης
Ξανά υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Καμίνης, με τη ΔΗΜΑΡ να εκφράζει τη στήριξή της προς το πρόσωπό του.

"Το παρελθόν πασχίζει απεγνωσμένα να επιβιώσει σε μία εποχή που όλα αλλάζουν. O δρόμος της νέας αντίληψης, που επέλεξαν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι το 2010, θα συνεχιστεί", τόνισε ο Γιώργος Καμίνης.

Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός θα είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ. Ο ίδιος είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ του κόμματος.

Ηλίας Κασιδιάρης

Από τους υποψήφιους δεν λείπουν και οι νεοναζί: Την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε προ ημερών ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Βασίλης Καπερνάρος

Τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο επιλέγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως υποψήφιό τους για τη δημαρχία της Αθήνας. Με μια λιτή ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι η επιλογή του κ. Καπερνάρου ήταν εισήγηση του Πάνου Καμμένου και αποφασίστηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Την υποψηφιότητα του για τον δήμο της Αθήνας με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με ανάρτηση στον λογαριασμό του κόμματος στο Τwitter.

"Η Αθήνα για τον κόσμο ολόκληρο είναι μιά ιδέα! Για μας είναι η αγάπη μας! Η  πόλη που βασανιζόμαστε...", έγραψε μεταξύ άλλων στο λογαριασμό του στο Facebook.