Αφεντικό στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

kafeneio sp
Μετά από συγκλονιστικό ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας με 66-62 του Ολυμπιακού. Άστοχος στα 4'' ο Λοτζέσκι.(vid)...

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός κράτησε χαμηλό το τέμπο, επιβλήθηκε με σκορ 66-62 του Ολυμπιακού και κατάφερε να επιστρέψει μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στα θετικά αποτελέσματα.

Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 66-62 του Ολυμπιακού για την 7η αγωνιστική του TOP-16 κι έτσι οι δύο ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν τον α' γύρο ισόβαθμες με απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες.

Η διαφορά μικρή υπέρ του Παναθηναϊκού μεν, αλλά πολύ σημαντική όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρ' ότι οι "πράσινοι" έχασαν τα ριμπάουντ (27-35), έκαναν μόλις 7 λάθη σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ εντυπωσιακό ποσοστό στα δίποντα, όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός τον πέρασε σουτάροντας με 56% (18/32) έναντι 51% (19-37), καθώς οι "ερυθρόλευκοι" αστόχησαν σε αρκετά σουτ. Ένα από αυτά ήταν και του Λοτζέσκι στα 4'' για το τέλος που έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός παίζει κόντρα στην Αρμάνι στο Μιλάνο, ενώ ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Ούκιτς με 14 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Στεφάν Λάσμε με 18, ενώ είχε και 5 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, ο Περπέρογλου είχε 12 εκ των οποίων οι 11 στο α' ημίχρονο, ενώ ο Σπανούλης έμεινε στα ρηχά με 6 πόντους και 1/3 δίποντα-1/9 τρίποντα.

Μικρό ροτέισον για μια ακόμα φορά για τον Παναθηναϊκού που έπαιξε στην ουσία με 8 παίκτες, καθώς οι Παππάς, Μπατίστ δεν έπαιξαν καθόλου και οι Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς ελάχιστα.